• La 45 de ani de la lansare, Voyager 1 și 2 vor ajunge probabil în curând la finalul misiunii lor științifice.
  • NASA a prelungit recent durata de viață a lui Voyager 2 cu trei ani și intenționează să facă același lucru cu Voyager 1.
  • Recent, NASA a găsit o metodă ingenioasă de a prelungi viața lui Voyager 2 cu încă trei ani.

NASA a trimis inițial sondele gemene într-o misiune de patru ani către Jupiter și Saturn în 1977; acestea au depășit toate așteptările și continuă să funcționeze 45 de ani mai târziu, fiind cea mai longevivă misiune a NASA, scrie Business Insider.

Fotografii uimitoare ale sistemului solar se numără printre realizările pe care le-au transmis înainte ca NASA să oprească aparatele. Dar acum, acestea se confruntă cu o problemă terminală: energia lor se termină. Oamenii de știință de la NASA fac tot posibilul pentru a găsi energie pentru ultimele instrumente științifice care funcționează la bord.

Recent, NASA a găsit o metodă ingenioasă de a prelungi viața lui Voyager 2 cu încă trei ani. Aceasta intenționează să facă același lucru cu Voyager 1, astfel încât ambele sonde să poată continua să trimită informații cruciale din spațiul interstelar cât mai mult timp posibil.

Recomandări

ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI

Dar sondele se apropie de finalul misiunii lor științifice. Sondele Voyager au fost concepute pentru a vizita Jupiter și Saturn. Deși sondele nu mai trimit imagini, ele nu au încetat să trimită informații esențiale despre spațiu. În 2012, Voyager 1 a devenit primul instrument creat de om care a traversat spațiul interstelar, trecând heliopauza, granița dintre sistemul nostru solar și restul universului.

Voyager 2 a fost al doilea, trecând granița în 2018. Apoi a dezvăluit că există o graniță suplimentară care înconjoară bula noastră solară. Sondele continuă să trimită măsurători din spațiul interstelar, cum ar fi bâzâieli ciudate care provin probabil din vibrațiile produse de stelele vecine.

Citește și