FOTO. SpaceX lansează racheta Falcon 9 și capsula Crew Dragon pentru misiunea Crew-8 către Stația Spațială Internațională

68

  • SpaceX a pregătit racheta Falcon 9 și capsula Crew Dragon pentru următoarea lansare a astronauților.
  • Lansarea misiunii Crew-8 este programată să aibă loc de la Pad 39A al Centrului Spațial Kennedy al NASA din Florida.
  • Misiunea va transporta astronauții NASA Matthew Dominick, Michael Barrett, Jeannette Epps și cosmonautul rus Alexander Grebenkin la Stația Spațială Internațională pentru o ședere de șase luni.

SpaceX a pregătit racheta Falcon 9 și capsula Crew Dragon pentru următoarea lansare a astronauților. Lansarea misiunii Crew-8 este programată să aibă loc de la Pad 39A al Centrului Spațial Kennedy al NASA din Florida. Misiunea va transporta astronauții NASA Matthew Dominick, Michael Barrett, Jeannette Epps și cosmonautul rus Alexander Grebenkin la Stația Spațială Internațională pentru o ședere de șase luni. Astronauții Crew-8 vor înlocui echipajul misiunii Crew-7 SpaceX pe ISS. Aceasta va fi a opta misiune operațională a astronautilor pe care SpaceX o efectuează pentru NASA, conform SPACE.

Compania a publicat fotografii cu racheta și capsula pregătite pentru lansare, confirmând pregătirile în desfășurare pentru misiunea viitoare. Lansarea este programată să aibă loc vineri, 1 martie, la ora 12:04 a.m. EST (05:04 GMT).

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
SPOVEDANIE CU A.I.

Misiunea Crew-8 va fi condusă de comandantul Matthew Dominick, iar Michael Barrett va fi pilotul, cu Jeannette Epps și Alexander Grebenkin în calitate de specialiști în misiune. Aceștia vor continua cercetările și experimentele științifice pe ISS, contribuind la menținerea și operarea stației orbitale.

Această misiune face parte din parteneriatul între SpaceX și NASA pentru a asigura transportul și activitatea echipajelor umane pe ISS. Echipa Crew-8 va lucra în colaborare strânsă cu echipajele anterioare și cu echipele de control de la sol pentru a asigura succesul misiunii și pentru a aduce contribuții valoroase în domeniul explorării spațiale și al cercetării științifice.

În timp ce SpaceX continuă să lanseze misiuni operaționale cu echipaje umane pe ISS, și compania Boeing se pregătește pentru primul său zbor de testare cu echipajul la bordul capsulei Starliner, programat să aibă loc în luna aprilie. Aceste misiuni sunt parte integrantă a eforturilor continue ale NASA de a menține și de a extinde prezența umană pe ISS și în spațiul cosmic.