• În această noapte poți vedea pe cer o super-luna roz, fenomen extrem de rar.
  • Super-luna roz este vizibilă o singură dată pe an.
  • Luna Roz Plină marchează sosirea primăverii și reînnoirea vegetației.

Super-luna Roz este un eveniment astronomic are loc doar o dată pe an si promite să lumineze noaptea cu o strălucire captivantă in nuanțe de roz. Dar dincolo de frumusețea ei, ce simbolizează cu adevărat această lună cu totul specială?

Luna Plină Roz își ia numele de la o floare, phlox subulata, sau „floare de mușchi”, care înflorește la începutul primăverii și ale cărei petale prezintă nuanțe variind de la roz pal la violet. Acest nume poetic este moștenit din tradițiile nativilor americani, care au numit fiecare lună plină în funcție de caracteristicile naturii observate la o anumită perioadă. Astfel, Luna Roz Plină marchează sosirea primăverii și reînnoirea vegetației.

Dincolo de semnificația sa astronomică, Luna Plină Roz capătă o dimensiune simbolică deosebită în astrologie. În astrologie este un semn de foc asociat cu reînnoirea și îndrăzneala, este sinonim cu metamorfoza interioară și renașterea.
în general, această perioadă este favorabilă pentru a face curat în viață ta, a iniția noi proiecte în conformitate cu aspirațiile tale profunde, cultivarea relațiilor autentice. Este momentul perfect pentru un nou început.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Când și cum să observăm super-luna roz?

Anul acesta, maximul lunii pline va avea loc la ora 1:48 . Dar nu intrați în panică dacă pierdeți acest timp precis. Satelitul nostru natural îți va oferi ocazia să-l admiri câteva nopți consecutive, luminând cerul cu lumina lui fermecătoare.

Câteva sfaturi ca să vă bucurați din plin de spectacol:
• Găsiți un loc liber, departe de poluarea luminoasă a orașului, pentru a aprecia toată splendoarea Lunii.
• Favorizați observarea cu ochiul liber sau aduceți un simplu binoclu: nu este nevoie să aveți echipament sofisticat pentru a savura acest moment.

Citește și