• Oamenii de știință au analizat posibilitatea ca asteroidul „Zeul haosului” să afecteze Pământul.
  • Deși extrem de puțin probabilă, posibilitatea de a fi lăsat într-un scenariu literal Don’t Look Up nu este imposibilă.
  • S-a prezis anterior că asteroidul va trece aproape de Pământ în 2029 sau, în caz contrar, în 2036.

Oamenii de știință au analizat posibilitatea ca asteroidul „Zeul Haosului” să lovească Pământul. Deși extrem de puțin probabilă, posibilitatea de a ne afla într-un scenariu Don’t Look Up nu este imposibilă, conform UNILAD.

S-a prezis anterior că asteroidul va trece aproape de Pământ în 2029 sau, în caz contrar, în 2036. De atunci, oamenii de știință au reușit să stabilească că Apophis va trece pe o rază de 40.000 de kilometri de Pământ, care este foarte aproape din punct de vedere spațial.

Cu toate acestea, nu va afecta Pământul

Dar un alt studiu a explorat posibilitatea ca ceva să afecteze traiectoria lui Apophis și să-l pună pe un curs de coliziune. Co-autorul studiului, Benjamin Hyatt, este student la Universitatea Waterloo. El a declarat pentru ScienceIFL: „Având în vedere cât de aproape va trece Apophis de Pământ, există un posibil risc ca o deviere de la traiectoria sa actuală să-l apropie pe Apophis de posibilitatea de a ne afecta.”

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?

Citește și