• Potrivit unui serial documentar difuzat pe Channel 5, intitulat „Enigma Triunghiului Bermudelor”, cauza dispariției navelor și avioanelor în această zonă ar putea fi cauzată de valul unic generat în acest punct.
  • Pentru a ajunge la această concluzie, echipa de experți a efectuat o serie de experimente de laborator pentru a recrea valuri gigantice de aproximativ 30 de metri înălțime și a reconstruit, de asemenea, o replică a navei americane USS Cyclops.

Un grup de oameni de știință de la Universitatea din Southampton consideră că a rezolvat unul dintre cele mai teoretizate mistere ale secolului trecut: Triunghiul Bermudelor, zona în formă de triunghi echilateral dintre Insulele Bermude, Miami (Florida) și Puerto Rico, unde au dispărut fără urmă atâtea nave și avioane.

Potrivit unui serial documentar difuzat pe Channel 5, intitulat „Enigma Triunghiului Bermudelor”, cauza dispariției navelor și avioanelor în această zonă ar putea fi cauzată de valul unic generat în acest punct, scrie 20Minutos.

„Există furtuni la sud și la nord care se întâlnesc, iar dacă se adaugă furtunile din Florida, se creează o formațiune de valuri potențial mortală”, a declarat Dr. Simon Boxall. „Sunt abrupte și înalte, am măsurat valuri de peste 30 de metri”, a adăugat el.

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Recrearea valurilor de tip „rogue” pentru a găsi cauza

Pentru a ajunge la această concluzie, echipa de experți a efectuat o serie de experimente de laborator pentru a recrea valuri gigantice de aproximativ 30 de metri înălțime și a reconstruit, de asemenea, o replică a navei americane USS Cyclops, care a dispărut în mod misterios în Triunghiul Bermudelor în 1918, cu 300 de persoane la bord.

Simularea valurilor uriașe a doborât cu ușurință nava. „Cu cât nava este mai mare, cu atât pagubele sunt mai mari”, a spus Boxall în documentar. Astfel de „valuri neașteptate”, care durează doar câteva minute, au fost observate pentru prima dată de un satelit în 1997, în largul coastelor Africii de Sud.