• ONU trage un semnal după noile recorduri de temperatură: Terra este la un pas de catastrofă.
  • Alex Găvan, activist de mediu: Nu cred că se mai poate vorbi deja de combaterea schimbărilor climatice.
  • Gabriel Păun, președinte Agent Green: Trebuie să transformăm absolut totul în acțiune.

Lumea se află în pragul unei catastrofe climatice, avertizează Secretarul General al ONU, care subliniază că deja schimbările climatice sunt scăpate de sub control. Săptămâna trecută au fost atinse de 2 ori cele mai mari recorduri de temperaturi existente pe Pământ.

Alex Găvan, activist de mediu, spune că viața de peste 100 de ani pe Pământ depinde de ceea ce facem acum.

„Ce se va întâmpla peste 10 ani, 20 de ani, 30 de ani, dacă noi o să mai fim, depinde de ceea ce facem noi acum. Nu cred că se mai poate vorbi deja de combaterea schimbărilor climatice. Așa cum sputea si Guterres, probabil suntem dincolo de punctul de ,,no return”, dar în schimb, putem să mitigăm aceste schimbări climatice”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Gabriel Păun, președinte „Agent Green” este îngrijorat de schimbările climatice din ultima săptămână și crede că oamenii trebuie să acționeze în scopul combaterii fenomenului.

,,Nu cred că mai putem să ne permitem să ne rugăm, să sperăm, trebuie să transformăm absolut totul în acțiune. Nu mă îngrijorează atât de mult depășirea unor recorduri, ci frecvența depășirii unor recorduri de toate felurile, pe toate colțurile planetei”

Citește și