• Studiul a inclus 52 de persoane expuse la COVID la domiciliu.
  • Cei care nu au fost infectați au luptat cu răcelile obișnuite.
  • Autorii sugerează că noi vaccinuri ar putea imita această protecție.

Celulele T din răcelile obișnuite pot oferi protecție împotriva COVID-19. Un studiu publicat luni de Imperial College London a constatat că un nivel ridicat de celule T din urma răcelii comune poate oferi protecție împotriva COVID-19, ceea ce ar putea contribui la elaborarea unor abordări pentru a doua schemă de vaccinuri.

Imunitatea împotriva COVID-19 este o imagine complexă și, deși există dovezi ale scăderii nivelului de anticorpi la șase luni după vaccinare, se crede că celulele T au, de asemenea, un rol vital în asigurarea protecției. Studiul, care a început în septembrie 2020, a analizat nivelurile de celule T cu reactivitate încrucișată generate de răceli comune anterioare la 52 de contacte ale cazurilor pozitive de COVID-19 la scurt timp după expunere, pentru a vedea dacă acestea au continuat să dezvolte infecția.

S-a constatat că cei 26 care nu au dezvoltat infecția aveau niveluri semnificativ mai ridicate ale acestor celule T decât persoanele care s-au infectat. Imperial nu a precizat cât timp ar dura protecția oferită de celulele T.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
A.I. ÎN MUZEE

„Am descoperit că nivelurile ridicate de celule T preexistente, create de organism atunci când este infectat cu alte coronavirusuri umane, cum ar fi răceala comună, pot proteja împotriva infecției cu COVID-19”, a declarat autorul studiului, Dr. Rhia Kundu.

Autorii studiului, publicat în Nature Communications, au declarat că proteinele interne ale virusului SARS-CoV-2 care sunt vizate de celulele T ar putea oferi o alternativă pentru producătorii de vaccinuri.