• Un vechi satelit NASA este așteptat să cadă diseară pe Pământ.
  • Experții spun că șansele ca acesta să reprezinte un pericol sunt reduse.
  • Navă spațială este cunoscută sub numele de Rhessi.

Rhessi este un satelit care se află pe orbită din 2002 și a fost folosit pentru a studia Soarele până în momentul în care a eșuat, în 2018. Experții spun că șansele ca resturile provenite din coborârea sa să lovească pe cineva sunt „scăzute”. Acesta se va prăbuși în atmosferă miercuri seară, potrivit NASA și Departamentului american al Apărării, scrie Sky News.

NASA a precizat marți că locul de reintrare în atmosferă nu este precis, având în vedere incertitudinea cu privire la momentul și locația în care ar putea cădea. Cea mai mare parte a satelitului, care are 300 de kilograme, ar trebui să ardă în timp ce trece prin atmosfera superioară, dar se așteaptă ca unele părți să pice pe Pământ.

Agenția spațială a precizat într-o declarație că riscul ca cineva de la suprafață să fie rănit de bucățile de satelit care se prăbușesc este „scăzut”, aproximativ unul la 2.467.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
UNDE MERGI AZI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
INS: PIAȚA REZIDENȚIALĂ SCADE
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE

Înainte de a fi oprit în 2018 din cauza unor probleme de comunicare, satelitul a observat erupțiile solare, precum și ejecțiile de masă coronală de la soare. Acesta a capturat imagini în raze X și raze gamma de înaltă energie și a înregistrat peste 100.000 de evenimente solare.

Citește și