• O expediție științifică a descoperit un recif de corali necunoscut până acum, cu o viață marină abundentă în largul Insulelor Galapagos.
  • Țara sud-americană a extins anul trecut rezervația marină din Galapagos cu 60.000 de kilometri pătrați.
  • Oamenii de știință au crezut că singurul recif din Galapagos care a supraviețuit vremii El Nino din 1982 și 1983 a fost reciful Wellington.

O expediție științifică a descoperit un recif de corali necunoscut până acum, cu o viață marină abundentă în largul Insulelor Galapagos din Ecuador, a anunțat luni Ministerul Mediului din această țară, scrie The Independent.

„O expediție științifică de mare adâncime a descoperit primul recif de corali complet virgin, cu o lungime de aproximativ doi kilometri, la 400 de metri (adâncime), pe vârful unui munte submarin”, a declarat ministrul Mediului, Jose Davalos, pe Twitter. „Galapagos ne surprinde din nou”.

Oamenii de știință au crezut că singurul recif din insulele Galapagos care a supraviețuit vremii El Nino din 1982 și 1983 a fost reciful Wellington, de-a lungul coastei insulei Darwin, dar noua descoperire arată că alți corali au persistat, a precizat ministerul într-o declarație.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Reciful are mai mult de 50% corali vii.

Țara sud-americană a extins anul trecut rezervația marină din Galapagos cu 60.000 de kilometri pătrați, o extindere a celor 138.000 de kilometri pătrați deja existenți, pentru a proteja speciile migratoare pe cale de dispariție între Galapagos și insula Cocos din Costa Rica.

Citește și