• O expediție științifică a descoperit un recif de corali necunoscut până acum, cu o viață marină abundentă în largul Insulelor Galapagos.
  • Țara sud-americană a extins anul trecut rezervația marină din Galapagos cu 60.000 de kilometri pătrați.
  • Oamenii de știință au crezut că singurul recif din Galapagos care a supraviețuit vremii El Nino din 1982 și 1983 a fost reciful Wellington.

O expediție științifică a descoperit un recif de corali necunoscut până acum, cu o viață marină abundentă în largul Insulelor Galapagos din Ecuador, a anunțat luni Ministerul Mediului din această țară, scrie The Independent.

„O expediție științifică de mare adâncime a descoperit primul recif de corali complet virgin, cu o lungime de aproximativ doi kilometri, la 400 de metri (adâncime), pe vârful unui munte submarin”, a declarat ministrul Mediului, Jose Davalos, pe Twitter. „Galapagos ne surprinde din nou”.

Oamenii de știință au crezut că singurul recif din insulele Galapagos care a supraviețuit vremii El Nino din 1982 și 1983 a fost reciful Wellington, de-a lungul coastei insulei Darwin, dar noua descoperire arată că alți corali au persistat, a precizat ministerul într-o declarație.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Reciful are mai mult de 50% corali vii.

Țara sud-americană a extins anul trecut rezervația marină din Galapagos cu 60.000 de kilometri pătrați, o extindere a celor 138.000 de kilometri pătrați deja existenți, pentru a proteja speciile migratoare pe cale de dispariție între Galapagos și insula Cocos din Costa Rica.

Citește și