• Noile funcții alimentate de inteligența artificială ar putea face telefoanele să devină asistenți personali.
  • Se așteaptă ca Apple să infuzeze următoarea actualizare majoră a iPhone, care va sosi probabil în septembrie, cu noi funcții AI.
  • Google a lansat primul său telefon pliabil în iunie, în timp ce OnePlus a introdus dispozitivul pliabil inaugural în octombrie.

Telefonul tău ar putea primi o actualizare majoră în 2024 care va merge dincolo de schimbările de rutină ale camerei și procesorului. Noile funcții alimentate de inteligența artificială ar putea face telefoanele să devină asistenți personali. În plus, telefoanele pliabile sunt tot mai aproape de momentul lor de lansare datorită îmbunătățirilor inteligente ale designului, consolidându-și astfel locul pe piața smartphone-urilor, scrie CNET.

Pe 17 ianuarie, Samsung va anunța următorul său telefon important, probabil numit Galaxy S24. Samsung nu a spus prea multe despre viitoarea sa gamă de produse, dar a anunțat recent o nouă experiență AI pentru telefoane numită Galaxy AI și propriul său model generativ AI. Galaxy AI va include o funcție numită AI Live Translate Call care poate traduce audio în timp real, deși compania nu a dezvăluit încă multe detalii.

Se așteaptă ca Apple să infuzeze următoarea actualizare majoră a iPhone, care va sosi probabil în septembrie, cu noi funcții AI, potrivit Bloomberg. Aceasta ar putea implica liste de redare generate automat în Apple Music și funcții AI mai generative în Mesaje și Siri.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Telefoanele pliabile

Telefoanele care se pot plia în două sunt disponibile pe scară largă încă din 2019, dar ele reprezintă totuși doar o fracțiune din utilizarea smartphone-urilor. În SUA, companii precum Samsung, Google, Motorola și OnePlus au depus eforturi pentru a schimba acest lucru pe parcursul anului 2023, ceea ce a dus la un an de referință pentru telefoanele pliabile.

În timp ce Samsung obișnuia să fie singurul jucător important pe piața telefoanelor pliabile, aproape fiecare producător de smartphone-uri oferă acum unul. Google a lansat primul său telefon pliabil în iunie, în timp ce OnePlus a introdus dispozitivul pliabil inaugural în octombrie, ceea ce înseamnă că cei interesați de pliabile au acum de două ori mai multe opțiuni decât aveau în 2022.

Dincolo de mai multe opțiuni, calitatea telefoanelor pliabile s-a îmbunătățit și ea în 2023 – în special când a venit vorba de telefoane cu clapetă. Motorola Razr Plus și Samsung Galaxy Z Flip 5 au obținut fiecare un ecran de acoperire extern mai mare.

În 2024 și în anii următori, se așteaptă ca telefoanele pliabile să crească în popularitate, iar livrările vor depăși 100 de milioane de unități până în 2027, potrivit Counterpoint Research. Asta în comparație cu aproximativ 20 de milioane de unități care se așteaptă să fie livrate în 2023, după cum raportează IDC.

Telefoane care se pot încărca mai repede și care durează mai mult

Apple și Samsung, de exemplu, și-au extins fiecare programele de autoreparare. Apple și-a extins programul pentru a include gama iPhone 14 și 15, în timp ce Samsung și-a extins programul în țări precum Brazilia, Mexic și Coreea. Samsung a adăugat, de asemenea, cele mai recente telefoane pliabile ale sale, Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5, la programul de autoreparare la sfârșitul anului 2023. Este un semn pozitiv chiar și pentru cei care nu sunt suficient de pricepuți la tehnologie pentru a-și repara singuri telefoanele.

De asemenea, Google a extins suportul software pentru noile sale telefoane Pixel și va oferi acum șapte ani de actualizări ale sistemului de operare Android și de securitate. Acesta este un salt mare față de cei trei ani de actualizări Android și cinci ani de actualizări de securitate pe care îi oferea anterior și ar putea determina și alți producători de telefoane să facă același lucru.

Citește și