• Un grup de cercetători folosește deepfake-ul să analize angajații.
  • Cu A.I. au fost studiate expresiile faciale la angajare.
  • Peste 800 de persoane au analizat clipurile cu expresiile faciale.

Există o explicație și pentru folosirea deepfake-ului. Cercetătorii din Elveția, India și Franța au folosit inteligența artificială pentru a genera clipuri cu persoane care prezintă diferite expresii faciale pentru a testa modul în care expresiile au influențat percepția angajatorilor în timpul interviurilor de angajare. Rezultatele au arătat că expresivitatea facială are un impact pozitiv asupra rezultatelor interviului. Persoanele care au afișat mai multă expresivitate facială prin acțiuni precum datul din cap, privirea și zâmbetul au fost văzute ca fiind mai competente, mai calde și mai favorabile în comparație cu cele care au afișat mai puțină expresivitate, cum ar fi privirea în altă parte.

Cercetătorii mai spun că rezultatele arată beneficiile utilizării videoclipurilor generate de A.I. pentru studiul comportamentului nonverbal.

Și nu se opresc aici. Vor utiliza deepfake-ul pentru a manipula alte indicii nonverbale, cum ar fi vocea, postura sau gesturile și analizarea impactului acestora. Studiile viitoare ar putea utiliza deepfake-ul pentru a crea scenarii mai dinamice și mai autentice, cum ar fi interacțiunile de grup sau schimburile interculturale, pentru a aprofunda impactul comportamentului nonverbal în diferite contexte.

Recomandări

NEGOCIERI APROAPE GATA
SUSPECTUL E ARESTAT
AVION DOBORÂT ÎN MARE
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Citește și