• Un articol recent din The Wall Street Journal vorbește despre o tendință fascinantă în rândul utilizatorilor AirPod. Atunci când lipsește o cască, oamenii caută în mod activ alte persoane care au cealaltă cască.
  • Această practică a căutării unui partener pentru căștile pierdute a devenit atât de răspândită încât s-au creat chiar și grupuri pe rețelele sociale.
  • Deși acest comportament poate părea trivial, el ilustrează modul în care obiectele pot avea un impact semnificativ asupra interacțiunilor sociale și pot crea comunități în jurul lor.

Pierderea unui AirPod a devenit aproape un ritual. Găsirea unui înlocuitor gratuit a devenit un sport.

Căștile Apple sunt ușor de pierdut. De asemenea, au baterii mici care se uzează rapid. Uneori, o cască se descarcă înaintea celeilalte. Dar cumpărarea unui singur AirPod poate costa mulți dolari, în funcție de model. În lase banii la Apple, mulți oameni apelează la grupurile de cartier de pe Facebook, scrie The Wall Street Journal.

Când un AirPod fuge, altul îl găsește

Printre aceștia se numără și Elana Taubman. În martie, profesoara de matematică de clasa a șasea, în vârstă de 34 de ani, a ieșit la alergat, apoi s-a îndreptat spre magazinul alimentar. Ea și-a băgat AirPods în buzunar fără husă. Când a ajuns acasă, îl avea doar pe cel stâng.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Femeia s-a întors pe unde a mers, dar nu și-a găsit AirPod-ul. Așa că a apelat la grupul din Brooklyn ,,Buy Nothing” de pe Facebook, unde vecinii oferă ustensile de bucătărie folosite, mobilă și chiar pizza pe jumătate mâncată.

Profesoara a postat un apel în grup, rugând pe oricine să o alerteze dacă vede că i-a dispărut AirPod-ul.
În schimb, o vecină a spus că are un AirPod în plus pe care Taubman l-ar putea avea gratuit. Ea l-a luat în acea seară și l-a asociat cu husa și iPhone-ul ei. În câteva ore, avea din nou un set complet de AirPods.

,,Am fost destul de uimită”, spune femeia pentru WSJ. ,,Faptul că cineva a avut un vechi model care stătea pe acolo și a zis: «Da, vino să-l iei în seara asta». „

Căștile Bluetooth albe de la Apple au fost un succes de când au fost puse în vânzare în 2016, iar acum există trei modele in-ear. Afacerea companiei în domeniul purtabilelor, al casei și al accesoriilor – care include AirPods, Apple Watches și HomePods – este un gigant tehnologic de sine stătător, cu venituri din vânzări care se vor ridica la peste 40 de miliarde de dolari în 2022. În același an, Apple a reprezentat aproximativ 24% din toate livrările globale de căști stereo wireless, potrivit firmei de cercetare a pieței de tehnologie Counterpoint Research.

Înlocuirea gratuită a unui căști cu una folosită nu este doar o modalitate de a economisi bani. Pentru mulți, este, de asemenea, o modalitate de a ieși din casă pentru a și cumpăra aceste produse – factori adesea dictați de companiile de tehnologie care le produc.

,,Comunitatea căștilor pierdute”

WSJ a investigat un grup activ de peste 8.000 de membri din cartierele Cobble Hill, Gowanus, Red Hook, Boerum Hill, Carroll Gardens și Columbia Waterfront din Brooklyn, New York, pentru a urmări drumul Airpod-urilor.

În primăvara anului 2021, Nicole Barron și-a pierdut AirPod-ul stâng pe șinele de metrou din New York City. Personalul Autorității Metropolitane de Transport a fost de ajutor în recuperarea căștii, dar s-a dovedit a fi un alt AirPod drept. După ce muncitorii au reușit să o recupereze, Barron, în vârstă de 32 de ani, a păstrat-o ca rezervă, pentru orice eventualitate.

Nelson Rodriguez și-a pierdut airpod-ul drept la sala de sport în iunie 2021 și a postat un anunț în grupul Buy Nothing. Barron a observat și i-a dat lui Rodriguez AirPod-ul pe care- avea în plus. Singura problemă? AirPod-ul ,,adoptat” era mai nou.

,,Când obișnuiam să mi le pun, cel vechi rămânea fără baterie mai repede decât cel nou” , spune Rodriguez, în vârstă de 38 de ani.

Rodriguez a folosit perechea ciudată câteva luni, apoi i-a dat setul fratelui său mai mic. Rodriguez a trecut la căștile Jabra mai ieftine – pe care le-a pierdut și el. Acum are niște căști AirPods ,,asortate” pe care le-a primit cadou de la o fostă iubită.

Caută-ți perechea

Susan Subracko și-a dat seama că îi lipsea un AirPod stâng după o plimbare cu bicicleta cu copiii ei în octombrie 2020. După ce a văzut că alte persoane au postat în grupul Buy Nothing în căutarea unei singure căști, cercetătoarea în vârstă de 44 de ani a făcut același lucru.

Subracko a avut noroc. Căștile sale au supraviețuit unui ciclu de spălare a rufelor. Dacă nu ar fi găsit un AirPod de înlocuire, probabil că singuraticul ar fi fost încă într-un sertar.

,,E de îngrozitor să îți pierzi căștile” , spune Subracko. ,,Când altcineva poate rezolva asta pentru tine, te simți de parcă ai câștigat la loterie”.

Conexiuni ratate

Împerecherea la întâmplare a două AirPods nu este întotdeauna fără cusur, după cum a descoperit Shahla Jabeen în decembrie.

Această mamă în vârstă de 37 de ani și-a pierdut AirPod Pro din dreapta și l-a căutat timp de trei săptămâni, fără succes. Ea s-a adresat grupului Buy Nothing și a întrebat dacă cineva are unul de oferit. În după-amiaza următoare, o femeie i-a dat un AirPod pe care îl găsise în cartier. Jabeen l-a asociat cu căștile sale existente, urmând instrucțiunile Apple.

În acel moment, AirPods-ul si-a pornit și vocea Siri i-a comunicat ferm: ,,Casca a fost pierdută.” Siri i-a mai spus și că proprietarul inițial îi poate urmări locația.

,,Tot apărea de fiecare dată când îl porneam” , spune ea. ,,Îmi provoca stres”.

După câteva zile, Jabeen a renunțat. S-a dus la un Apple Store, a predat AirPod-ul folosit și a cumpărat altă cască la preț întreg.

Joan Chew s-a confruntat cu o altă problemă la sfârșitul anului 2020. Chew, o pensionară în vârstă de 63 de ani, căuta un AirPod potrivit pentru a i-l dărui fiului ei, care îl pierduse pe al său în timp ce alerga. Ea a apelat la grupul Buy Nothing.

Orin Herskowitz, un administrator în vârstă de 51 de ani de la Universitatea Columbia, a găsit un AirPod în parc în luna decembrie a acelui an. După ce l-a curățat, a postat că l-a găsit, iar în câteva ore, Chew a devenit fericitul posesor.

Nu pentru mult timp.

După ce fiul său l-a pus la încărcat, un mesaj i-a apărut pe ecran cu mențiunea că AirPods sunt de generații diferite și nu pot fi folosite împreună. Chew l-a dat unei alte persoane care era interesată de postare lui Herskowitz.

În ciuda nepotrivirii, atât Herskowitz, cât și Chew simt că au învățat ceva.

Citește și:

Românii nu mai țin banii la saltea, ci în bancă. BNR: Aproape 21 de milioane de carduri erau active în România la finalul anului 2022

Alexandru Rafila: „Nu există niciun pericol de holeră, iar eu sfătuiesc toţi românii să meargă la mare”

Tesla oferă supraalimentare gratuită pentru clienții care cumpără înainte de 30 iunie. Care sunt modelele ce beneficiază de ofertă