• Un studiu arată că hackerii pot crea worms A.I. care fură datele companiilor.
  • Virușii creați pt cercetare au încercat să pătrundă serverul de E-mail creat cu ChatGPT.
  • A.I. worms au reușit să modifice o întreagă bază de date trimisă prin sistemul de mail.

Despre inteligența artificială vorbim în fiecare zi și știm că e deja parte din viața ta. Mai nou, programele AI generative pot lua decizii în locul tău, pot crea opere de artă doar cu ajutorul câtorva cuvinte și pot chiar să execute sarcini pe care erai nevoit să le faci de unul singur. Totuși, ai grijă la… AI worms.

Poate inteligența artificală să devină dușmanul omului?

A.I. poate să devină dușmanul oricui, dar ar trebui mai întâi să ne gândim că orice avans tehnologic din istorie a venit automat și cu riscuri din ce în ce mai mari. În cazul fenomenului A.I., lucrurile se mișcă foarte repede și bineînțeles că răufăcătorii, în speță hackerii, profită de faptul că mulți utilizatori, majoritatea, nu sunt încă pregătiți pentru a gestiona eficient toată situația.

De exemplu, un studiu realizat de o echipă de experți condusă de Ben Nassi, care a creat practic un astfel de worm și au încercat să intre într-un sistem de mail-uri pe care l-au creat cu ajutorul renumiților ChatGPT și Gemini. Au reușit să modifice o întreagă bază de date cu ajutorul virusului și, foarte bine aș zice, au trimis raportul pe care l-au întocmit către cei de la Google. Ceea ce au remarcat în special este că astfel de AI worms pot afecta cel mai mult start up-urile.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

În general, companiile mici care nu au un sistem de securitate foarte bine pus la punct, însă care profită de noile instrumente digitale pentru a-și coordona business-ul. Nu în ultimul rând, sunt recomandate aparent tot clasicele instrumente de protecție împotriva atacurilor cibernetice, asta până când dezvoltatorii platformelor care se bazează exclusiv pe A.I. vor găsi mecanisme mai eficiente de menținere a securității.

Citește și