- Realitatea augmentată adaugă un nivel interactiv la lectură și îți permite să interacționezi cu personajele și evenimentele din poveste.
- Cărțile cu realitate augmentată pot transforma paginile statice în experiențe vii, adăugând animații, sunete și efecte vizuale captivante
- AR deschide noi posibilități de învățare și explorare. Oferă conținut multimedia pe baza subiectului cărții.
Realitatea virtuală și realitatea augmentată sunt asistenții tăi pentru o călătorie în timp și spațiu. Cum? Cu ajutorul cărților cu realitate augmentată poți să intri în lumea fiecărei povești clasice. De exemplu, poți intra în universul magiei din „Harry Potter” și să explorezi Hogwarts cu proprii tăi ochi sau să te plimbi prin străzile Londrei din „Oliver Twist” alături de personaje celebre. Astfel, experiența de lectură devine mult mai interactivă și memorabilă.
„AR nu va distruge industria cărții, o va upgrada”, spune Cătălina Bălan, PR la editura paralela 45.
E o banalitate să spui că tehnologia ne va acapara viețile. Multe voci alarmiste spun că aceasta va omorî industriile creative, însă nu trebuie să ne temem. Tehnologia nu devine automat un dușman al industriilor creative și nici al industriei cărții, a spus Cătălina Bălan.
„Cu ajutorul inteligenței augmentate putem să creăm noi formate de carte care se atragă mai aproape de cărți pe tinerii care au nevoie și de o experiență digitală, care au nevoie să li se ofere o experiență multisenzorială a cărților.”
„Tehnologia avansează mult mai repede decât suntem noi capabili să-o urmăm. Poate cea mai mare provocare este cadrul legislativ care nu reușește deloc să țină pasul cu avansul tehnologic. Cred că cel mai mare pericol este de a găsi un echilibru a găsi o metodă echilibrată de a face tehnologia să lucreze în folosul nostru și de a avea un impact pozitiv asupra psihicului uman”, a spus Cătălina Băla, la Aleph News.
Citește și: