- Ținta este analizarea la scară largă a proteinelor, în vederea găsirii unei terapii oncologice viabile.
- Cele două nu au dezvăluit, însă, ce tip de cancer vizează.
- Acordul dintre cele două este cel mai recent încheiat între companii farmaceutice și de tehnologie, pentru crearea de noi tratamente împotriva bolilor.
AstraZeneca s-a aliat cu o companie de biologie care folosește A.I., cu scopul de a dezvolta un anticorp pentru combaterea cancerului, care să înlocuiască chimioterapia, scrie Reuters.
Advertisment
Are ca scop valorificarea tehnologiei A.I. de la Absci pentru a concepe un anticorp împotriva cancerului. Ținta este analizarea la scară largă a proteinelor, în vederea găsirii unei terapii oncologice viabile, care să înlocuiască chimioterapia tradițională.
Absci aplică Inteligența Artificială Generativă pentru a proiecta candidații optimi pentru medicamente pe baza afinității țintelor, a siguranței, a fabricabilității și a altor caracteristici.
Recomandări
„Suntem mândri să lucrăm îndeaproape cu AstraZeneca pentru a ne folosi Inteligența Artificială pentru a aduce tratamente noi pacienților oncologici”, a declarat Sean McClain, CEO al Absci.
Cele două nu au dezvăluit, însă, ce tip de cancer vizează. Acordul dintre cele două este cel mai recent încheiat între companii farmaceutice și de tehnologie, pentru crearea de noi tratamente împotriva bolilor. În septembrie, și Moderna a încheiat un acord cu Immatics din Germania, în valoare de peste 1,7 miliarde de dolari, pentru dezvoltarea de vaccinuri și terapii împotriva cancerului. Și, desigur, înțelegerea dintre AstraZeneca și Absci se ridică la 247 de milioane de dolari.
Citește și
- Ameca, un robot umanoid, și-a văzut pentru prima dată reflexia în oglindă. Ce reacție a avut
- Marcel Ciolacu, în cadrul unei întâlniri cu românii stabiliți în SUA: „România ține în acest moment spatele frontului din Ucraina”
- Ciolacu: Fără vize pentru SUA din 2025. Anunțul făcut de premier în vizita la Washington
Partenerii noștri