• Google a lansat recent și un document de 20 de pagini care enumeră „recomandările pentru reglementarea IA”.
  • Pichai și-a exprimat îngrijorarea că societatea trebuie să se adapteze pentru utilizarea tehnologiei IA.
  • Gigantul din Silicon Valley și-a lansat noul său chatbot IA „Bard” în februarie, în ceea ce părea să aibă ca scop concurența cu faimosul sistem IA ChatGPT.

Șeful Google, Sundar Pichai, a avertizat că implementarea greșită a tehnologiei de inteligență artificială (IA) care avansează rapid poate „provoca mult rău” la „nivelul societății”, scrie The Independent.

„Poate fi foarte dăunător dacă este implementat greșit și nu avem încă toate răspunsurile acolo – iar tehnologia se mișcă rapid… Deci asta mă ține treaz noaptea? Absolut”, a spus directorul executiv (CEO) al gigantului tehnologic.

Într-un interviu pentru „60 Minutes” de la CBS, șeful Google și-a exprimat îngrijorarea că societatea trebuie să se adapteze pentru utilizarea tehnologiei IA. El a avertizat că IA este setată să „afecteze fiecare produs din fiecare companie”, adăugând că „lucrătorii de cunoștințe”, cum ar fi cei care lucrează ca scriitori, contabili și ingineri software, vor fi probabil mai afectați.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

„De exemplu, ai putea fi radiolog, dacă te gândești la cinci până la 10 ani de acum înainte, vei avea un colaborator IA cu tine”, a spus șeful Google. „Vii dimineața, să presupunem că ai o sută de lucruri prin care să treci, s-ar putea să spună acestea sunt cele mai grave cazuri pe care trebuie să le analizezi mai întâi”, a adăugat Pichai. Șeful gigantului tehnologic a avertizat despre ușurința cu care rapoartele media false pot fi generate folosind IA. La „scala societății”, a spus el, astfel de mesaje care pot fi făcute cu ușurință cu IA „pot provoca mult rău”.

Cu toate acestea, în loc să se abandoneze IA, utilizarea acesteia poate fi reglementată cu mai multe legi care „se aliniază la valorile umane, inclusiv cu moralitatea”. „De aceea cred că dezvoltarea acestui lucru trebuie să includă nu doar ingineri, ci și oameni de știință socială, eticieni, filozofi și așa mai departe”, a spus șeful Google.

Citește și