• Mașinile electrice sau cele hibrid au prins avânt pe piața auto globală.
  • Expertul CNET în tehnologie auto, Brian Cooley, pune la încercare competențele Google Gemini pentru a afla când este cel mai bine să faci tranziția de la mașina clasică, la cea full electric..
  • B. Cooley: Când vine vorba de mașinile electrice, trebuie să calculăm costul întreinerii, nu cel de achiziție.

În 2023, mașinile electrice au prins un avânt uriaș pe piețele din întreaga lume. Creșterea a fost resimțită chiar și în România. În primele 11 luni ale anului 2023, vânzările de mașini electrice au crescut cu peste 50% față de aceeași perioadă a lui 2022.

Mașinile hibride sau full electrice reprezintă o opțiune atractivă pentru mulți cumpărători, datorită eficienței lor de combustibil și a emisiilor reduse. Expertul auto de la celebra publicație CNET, Brian Cooley, pune la încercare Inteligența Artificială pentru a afla răspunsul la întrebarea de pe buzele tuturor: Când trecem total la mașinile electrice?!

Ei bine, chiar acum! Chatbot-ul Google Gemini spune că începutul anului 2024 este momentul perfect pentru a face tranziția la mașinile electrice. După analizarea site-urilor de specialitate, chatbot-ul susține că ofertele și reducerile dealerilor auto sunt de nerefuzat în acest an.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Cu toate astea, expertul în tehnologie rămâne sceptic.

„Atunci când vine vorba de achiziționarea unei mașini electrice, trebuie să ne gândim în primul rând la prețul întreținerii uneia, nu la cel de achiziție”, spune Brian Cooley.

Citește și