• Cercetătorii au dezvoltat primul dispozitiv portabil care poate să monitorizeze stresul timp de 24 de ore.
  • Un profil hormonal precis putea fi obținut doar prin prelevarea mai multor probe de sânge în timpul unei internări în spital.
  • Acum, dezvoltarea acestui dispozitiv revoluționar ar putea înlocui tot chinul.

Cercetătorii au dezvoltat primul dispozitiv portabil care poate să monitorizeze stresul timp de 24 de ore, inclusiv în somn, totul fără a fi supus la durere. În trecut, un profil hormonal precis putea fi obținut doar prin prelevarea mai multor probe de sânge în timpul unei internări în spital – un proces incomod, stresant și care îți consumă mult timp.

Acum, dezvoltarea acestui dispozitiv revoluționar ar putea înlocui tot chinul. Dispozitivul creat de 3 universități și proiectat de Designworks Windsor, se poartă în jurul taliei. Acesta prelevează hormoni fără durere și în mod automat de sub piele la fiecare 20 de minute, fără a fi nevoie de probe de sânge.

Matematicienii de la Universitatea din Birmingham au utilizat datele pentru a dezvolta un nou tip de markeri dinamici”. Acești markeri își propun să construiască un profil hormonal sănătos, ținând cont de caracteristicile individuale precum sexul, vârsta și masa corporală. Descoperirile ar putea stabili o bază de referință pentru îmbunătățirea metodelor de diagnosticare a afecțiunilor hormonale în stadii mai timpurii.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Citește și: