• China va impune o „inspecţie de securitate” la nivelul programelor de inteligenţă artificială.
  • Conţinuturile generate de A.I. vor trebui „să reflecte valorile socialiste fundamentale şi nu trebuie să conţină (elemente despre) subminarea puterii statului” , spune China.
  • China doreşte să devină până în 2030 liderul mondial în domeniul inteligenţei artificiale.

China va impune o „inspecţie de securitate” la nivelul programelor de inteligenţă artificială, într-o perioadă marcată de frenezia giganţilor internetului din această ţară de a dezvolta programe de tipul ChatGPT, scrie Le Figaro.

Performanţele robotului conversaţional american ChatGPT, lansat în octombrie 2022 şi capabil să formuleze în doar câteva secunde răspunsuri detaliate într-o gamă variată de subiecte, sunt urmărite cu mare interes în China.

Interfaţa software-ului american nu este accesibilă în ţara asiatică, însă ChatGPT face obiectul a nenumărate articole şi discuţii pe reţelele de socializare, iar giganţii locali din industria noilor tehnologii se întrec în a dezvolta programe echivalente în China.

Recomandări

UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT
SUA NU ÎNCHIDE GUVERNUL
ÎNCEP CONSULTĂRILE

Motorul de căutare Baidu a fost unul dintre primele grupuri chineze care s-au poziţionat pe această nişă, fiind urmat la scurt timp de campionul” internetului şi jocurilor video Tencent şi de Alibaba, un pionier al comerţului electronic.

În plină euforie faţă de inteligenţa artificială denumită generativă, China doreşte însă să reglementeze această tehnologie.

Înaintea oricărei lansări pe piaţă, produsele care funcţionează pe bază de inteligenţă artificială generativă vor trebui „să solicite o inspecţie de securitate” , potrivit unui proiect de reglementare publicat marţi de Administraţia chineză pentru spaţiul cibernetic.

Agenţia chineză, care şi-a prezentat proiectul pentru dezbateri publice înaintea adoptării sale, nu a precizat momentul în care reglementarea va intra în vigoare.

Valori socialiste”

Conţinuturile generate de inteligenţa artificială vor trebui să reflecte valorile socialiste fundamentale şi nu trebuie să conţină (elemente despre) subminarea puterii statului” , precizează textul acestui proiect de reglementare.

De asemenea, aceleaşi conţinuturi vor trebui să respecte dreptul la proprietate intelectuală.

Reglementarea vizează dezvoltarea sănătoasă şi implementarea standardizată a tehnologiei bazate pe inteligenţa artificială generativă” .

Este vorba despre una dintre cele mai stricte măsuri” de reglementare a inteligenţei artificiale de tipul ChatGPT, a declarat Andy Chun, un expert în tehnologie la Universitatea din Hong Kong.

China doreşte să devină până în 2030 liderul mondial în domeniul inteligenţei artificiale, concepută pentru a revoluţiona o multitudine de sectoare de activitate, inclusiv industria automobilelor şi medicina.

Citește și:

VIDEO. O prezentatoare de știri generată de A.I. prezintă un buletin de presă în Kuweit

Universitățile din Japonia revin la examenele pe hârtie. „Folosirea textului generat de ChatGPT nu este permisă în nicio lucrare”

Bill Gates: „Apelurile de a întrerupe dezvoltarea AI nu vor rezolva provocările care urmează”