• China va genera aproape jumătate din cercetătorii de top în A.I., conform MacroPolo.
  • China se află în urma SUA când vine vorba de A.I. care alimentează chatbots precum ChatGPT.
  • Cercetătorii originari din China reprezintă 38% dintre cei mai buni cercetători în domeniul A.I.
  • Cu 3 ani în urmă, America devansa China cu 4% în numărul de angajați în domeniul A.I.


China devansează SUA la un parametru cheie al inteligenței artificiale: talentul. În ultimii ani, China a
produs un număr uriaș de ingineri de top în domeniul Inteligenței artificiale. Într-un studiu realizat de MacroPolo, după anumite criterii, China a eclipsat deja Statele Unite.

Când vine vorba de inteligența artificială care alimentează chatbots precum ChatGPT, China se află în urma Statelor Unite. Dar când vine vorba de producerea oamenilor de știință din spatele unei noi generații de tehnologii umanoide, China trage înainte. China generează aproape jumătate din cercetătorii de top în domeniul A.I. . Aproximativ 18% provin din instituții de învățământ superior din SUA,
potrivit studiului MacroPolo.

Cum țările totalitare dețin petrolul, țările democratice dețin tehnologia semiconductorilor. Cum China câștigă pe frontul „talent scouting”, ei trebuie să-și rezolve problemele imobiliare, trimitere către Evergrande care se înfundă în datorii de peste 300 de miliarde de dolari. Cum Uniunea Europeană stavilește puțin evoluția A.I. prin reglementări, iar SUA sunt pe același drum, tot China lasă cale liberă.

E o luptă a supremației tehnologice în multe direcții, unele câștigate, altele ca și pierdute. Cercetătorii originari din China reprezintă în prezent 38% dintre cei mai buni cercetători în domeniul A.I. care lucrează în Statele Unite, în timp ce americanii reprezintă 37%. Cu 3 ani în urmă, America conducea cu 4 procente (31% – 27%).

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și