• AirDrop a fost acuzat pentru mesajele neplăcute primite de unii navetiști în metrouri și autobuze din orașele chinezești.
  • Uunii rezidenți din China au folosit AirDrop pentru a răspândi pliante și imagini folosite într-un protest împotriva liderului Xi Jinping.
  • În noiembrie 2022, Apple a început să limiteze partajarea AirDrop cu persoanele care nu sunt contact pentru dispozitivele din China.

O companie chineză de tehnologie a reușit să spargă criptarea în jurul funcției de partajare wireless a fișierelor AirDrop de la Apple pentru a identifica utilizatorii acestei funcții populare, scrie CNN Business.

Wangshendongjian Technology, a reușit să ajute poliția să urmărească persoanele care au folosit serviciul pentru a trimite informații nepotrivite. A identificat numerele de telefon și adresele de e-mail ale expeditorilor ca parte a unei investigații în urma unei plângeri. Mai mulți suspecți au fost identificați.

AirDrop a fost acuzat pentru mesajele neplăcute primite de unii navetiști în metrouri și autobuze din orașele chinezești. Funcția populară de partajare a fișierelor wireless a fost, de asemenea, folosită de protestatari pentru a răspândi mesaje anonime critice la adresa guvernului chinez în ultimele luni ale anului 2022.

Recomandări

AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
AZI FACI SPORT ÎN PARCUL COPIILOR
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII

Tehnologia Wangshendongjian „a depășit dificultățile tehnice ale trasabilității anonime prin AirDrop”. Acest lucru „a împiedicat răspândirea observațiilor inadecvate și a potențialei influențe negative”, a spus departamentul.

AirDrop folosit pentru proteste

Potrivit presei internaționale, unii rezidenți din China au folosit AirDrop, care poate fi folosit doar între dispozitivele Apple, pentru a răspândi pliante și imagini folosite într-un protest împotriva liderului chinez Xi Jinping în octombrie 2022.

În 2019, AirDrop, care este eficient doar pe distanțe scurte, a fost deosebit de popular printre demonstranții antiguvernamentali din Hong Kong. Au folosit în mod regulat această funcție pentru a trimite afișe pasagerilor din metrou, îndemnându-i să ia parte la proteste.

În noiembrie 2022, la scurt timp după protestul împotriva lui Xi, Apple a început să limiteze partajarea AirDrop cu persoanele care nu sunt de contact pentru dispozitivele din China. Acest lucru făcut să fie mai dificil pentru utilizatori să partajeze fișiere cu persoane pe care nu le cunoșteau. Această caracteristică a fost extinsă ulterior la nivel global.

Citește și