• Specialiștii sugerează că este vorba de cea mai mare scurgere de date din istorie.
  • Datele colectate vin și din rețele internaționale precum MySpace, Twitter sau LinkedIn.
  • Experții ne recomandă să nu ne îngrijorăm, dar să facem o trecere în revistă a conturilor.

O bază de date cu 26 de miliarde de conturi a fost descoperită de echipa Cybernews. Aceasta include parole, preferințe de utilizator sau alte informații sensibile.Totuși, situația nu pare chiar atât de gravă.

Despre ce e mai exact vorba?

Vorbim despre o scurgere de date pe care specialiștii o consider cea mai mare din istorie, însă, în același timp, tot aceștia susțin că nu trebuie să fim atât de îngrijorați pe cât de gravă pare situația. Ei bine, întreaga poveste a început după ce cercetătorul în domeniul securității cibernetice Bob Dyachenko, care lucrează alături de Cybernews, a descoperit o bază secretă de 26 de miliarde de înregistrări pe diferite platforme internaționale. Nu știm cine este responsabil pentru furtul de date, însă, odată ajunse pe mâna hackerilor, nu poți anticipa ce se va întâmpla cu aceastea.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
CE SERIAL PĂRĂSEȘTE JENNA ORTEGA?
BEYONCE INTRĂ ÎN DICȚIONAR
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT

Totuși, motivul pe care îl putem numi îmbucurător este că întreaga scurgere pare să fie doar o compilație de date din alte cazuri interioare de fraudă, fără informații noi. Rețeaua chinezească Tencent este cea mai afectată, cu peste 1,5 miliarde de conturi accesate de hackeri, însă datele provin și din platforme precum MySpace, Twitter sau LinkedIn. Nu au fost cruțate nici organizațiile guvernamentale din SUA, Brazilia, Germania sau Turcia.

Citește și