• Un fost inginer de software Google a fost acuzat de SUA că a furat secrete comerciale despre inteligența artificială (AI) în timp ce lucra în secret pentru două companii chineze.
  • Linwei Ding, cunoscut și sub numele de Leon Ding, a fost inculpat în California cu patru acuzații și arestat miercuri.
  • Cetățeanul chinez ar fi furat peste 500 de dosare confidențiale.

Un fost inginer de software Google a fost acuzat de SUA că a furat secrete comerciale despre inteligența artificială (AI) în timp ce lucra în secret pentru două companii chineze, conform BBC.

Linwei Ding, cunoscut și sub numele de Leon Ding, a fost inculpat în California cu patru acuzații și arestat miercuri. Cetățeanul chinez ar fi furat peste 500 de dosare confidențiale. Dacă va fi găsit vinovat, riscă până la 10 ani de închisoare și amenzi de 250.000 USD pentru fiecare.

Un avocat al lui Ding nu a putut fi identificat pentru a comenta cazul, a informat presa locală. Informațiile de care este acuzat că le-a luat se referă la infrastructura centrelor de date de supercomputing ale Google, care sunt folosite pentru a găzdui și a antrena modele mari de AI.

Potrivit rechizitoriului, Ding a fost angajat de Google în 2019, iar responsabilitățile sale includ dezvoltarea acestui software. Se presupune că a început să încarce informații stocate în rețeaua Google într-un cont personal Google în mai 2022. Aceste încărcări au continuat periodic timp de un an, se arată în rechizitoriu.

Recomandări

CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
ASTRAZENECA RETRAGE VAXZEVRIA
PROTESTE LA EUROVISION
CUM ARATĂ UE FĂRĂ GEN Z?
EUROPA TE CHEAMĂ ÎN VACANȚA DE VIS
CÂT PLĂTEȘTI PENTRU UN APARTAMENT NOU ÎN BUCUREȘTI?

De asemenea, se presupune că el și-a înființat propria firmă de tehnologie, Shanghai Zhisuan Technology, care s-a concentrat pe inteligența artificială și învățarea automată, și s-a devenit CEO.

Citește și