• Un expert în tehnologie a creat „GirlfriendGPT”, o versiune A.I. a iubitei sale.
  • Robotul este capabil să trimită mesaje vocale prin Telegram.
  • Enias s-a inspirat din modele precum „CarynAI”.

Un expert din domeniul IT a creat o versiune A.I. a iubitei sale din viața reală, iar acum poți face și tu la fel, spune el, scrie Business Insider.

Enias Cailliau a generat o clonă virtuală a iubitei sale, Sacha Ludwig. Bărbatul a fost inspirat de popularitatea programului ChatGPT și de valul de chatboți A.I., axați pe personalitate. Enias s-a inspirat din modele precum „CarynAI”, chatbotul influencerului Caryn Marjorie.

De aceea, a decis să lanseze GirlfriendGPT ca proiect open-source, care permite altora să îl modifice în funție de personalitatea partenereului lor. El a spus că i-a fost mult mai ușor să evalueze o „clonă” a partenerei sale din viața reală, femeia cu care locuiește, ceea ce a dus la crearea „GirlfriendGPT”. „Setul de testare există”, a spus Cailliau. „În fiecare zi comunic cu Sacha din viața reală, iar apoi comunic cu Sacha virtuală și văd care este diferența”.

Recomandări

AVERTISMENTUL LUI PUTIN CĂTRE OCCIDENT
CUM DEVII MAI PRODUCTIV LA MUNCĂ
ZIUA MONDIALĂ A RECICLĂRII
CUM VA FI VIAȚA ÎN WOVEN CITY
BIDEN FACE BANI PENTRU CAMPANIE
MACRON VA CERE ÎNCETAREA FOCULUI ÎN UCRAINA

Dezvoltatorul a adaptat clona virtuală prin „Google’s chatbot Bard” și a utilizat un generator de text-to-speech A.I. pentru a reproduce vocea lui Ludwig. Robotul este capabil să trimită mesaje vocale prin Telegram. Cailliau a folosit, de asemenea, un instrument de generare de text în imagini care îi permite lui „GirlfriendGPT” să-i trimită selfie-uri, potrivit Motherboard.

Unele aspecte ale proiectului sunt încă în lucru. Cailliau a spus că vocea nu sună chiar ca Ludwig, în ciuda faptului că a fost antrenată pe videoclipurile ei de pe YouTube și pe înregistrări vocale personalizate.

I-a fost trimis un selfie generat de A.I. de către chatbotul cu prietena sa, care avea patru picioare. „Dintr-o dată am avut o prietenă cu patru picioare”, a spus el. Cailliau a declarat că urmărește să includă memoria pe termen lung pentru a face conversațiile mai semnificative și pentru a putea reține preferințele utilizatorilor.

De asemenea, Cailliau a precizat că lucrează la dezvoltarea unei infrastructuri care să înregistreze ceea ce spun oamenii către versiunea virtuală a prietenei sale, astfel încât să poată vedea dacă aceștia fac „ceva ciudat”. Enias a spus că nici el, nici prietena sa nu sunt speriați de posibilitatea ca străinii să se comporte în mod nepotrivit cu Ludwig virtual. „Ea este o persoană cu influență”, a spus el despre Ludwig. „Așa că este obișnuită ca oamenii să se uite la conținutul ei în anumite moduri”.

Citește și