• La începutul acestui an, Alibaba a dezvăluit că lucrează la un rival al ChatGPT.
  • Compania a precizat că Tongyi Qianwen, care este capabil să lucreze atât în engleză, cât și în chineză, va fi adăugat inițial la DingTalk.
  • Acesta va îndeplini o serie de sarcini, inclusiv transformarea conversațiilor din cadrul ședințelor în note scrise.

Gigantul tehnologic chinez Alibaba a anunțat că intenționează să lanseze propriul produs de tip ChatGPT cu inteligență artificială (AI), denumit Tongyi Qianwen, scrie BBC. Unitatea sa de cloud computing spune că va integra chatbotul în toate activitățile companiei Alibaba în viitorul apropiat”, dar nu a oferit detalii despre calendarul său.

În ultimele luni, companii de tehnologie din întreaga lume și-au dezvăluit propriile așa-numite chatbot-uri de inteligență artificială generativă.

La începutul acestui an, Alibaba a dezvăluit că lucrează la un rival al ChatGPT. Tongyi Qianwen se traduce aproximativ prin căutarea unui răspuns prin adresarea a o mie de întrebări”, deși Alibaba nu a oferit o versiune în limba engleză a numelui.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Ne aflăm într-un moment tehnologic de cotitură condus de inteligența artificială generativă și de cloud computing”, a declarat președintele și directorul executiv al Alibaba, Daniel Zhang, în momentul lansării Tongyi Qianwen.

Compania a precizat că Tongyi Qianwen, care este capabil să lucreze atât în engleză, cât și în chineză, va fi adăugat inițial la DingTalk, aplicația de mesagerie la locul de muncă a Alibaba. Acesta va îndeplini o serie de sarcini, inclusiv transformarea conversațiilor din cadrul ședințelor în note scrise, redactarea de e-mailuri și elaborarea de propuneri de afaceri, a precizat compania.

Alibaba a precizat că va fi integrat și în Tmall Genie, care este similar cu asistentul vocal Alexa al boxei inteligente Alexa de la Amazon. Interesul pentru inteligența artificială generativă a crescut de la lansarea ChatGPT de către OpenAI, finanțată de Microsoft, în noiembrie.

Inteligența artificială generativă este capabilă să învețe din datele din trecut pentru a crea conținut care nu poate fi distins de munca umană. ChatGPT poate răspunde la întrebări folosind un limbaj natural, asemănător cu cel uman și poate, de asemenea, să imite alte stiluri de scriere, folosind ca bază de date internetul, așa cum era în 2021.

Microsoft a cheltuit miliarde de dolari pentru această tehnologie, care a fost adăugată motorului său de căutare Bing în februarie. Gigantul american de software a mai spus că va încorpora o versiune de ChatGPT în aplicațiile sale Office, inclusiv Word, Excel, PowerPoint și Outlook.

Citește și: