• Google implementează noi funcții de codare pentru o versiune internă a chatbot-ului său Bard AI.
  • Personalul îi poate cere lui Bard să genereze, să corecteze și să explice codul.
  • Se pare că unele dintre caracteristici vor fi implementate și în mod public.

Google cere personalului să testeze noile caracteristici de codare pentru robotul său de chat, Bard, în timp ce se pregătește să le facă publice, scrie Business Insider.

Compania a transmis vineri personalului că ar putea testa noile caracteristici care îi permit lui Bard să genereze și să corecteze coduri, transformând chatbotul într-un asistent de programare. De asemenea, Google a cerut personalului să ofere feedback, potrivit unei copii a e-mailului analizat de Insider. Aceste noi caracteristici arată că Google se mișcă pentru a ajunge din urmă concurenți precum GitHub Copilot de la Microsoft, care funcționează, de asemenea, ca un asistent de programare – și care a fost actualizat recent pentru a integra un asistent asemănător ChatGPT.

Acum puteți testa noi caracteristici, cum ar fi completarea codului sursă, explicații, remedierea erorilor și multe altele în Bard!”, se arată în memorandumul trimis de Paige Bailey, un manager de produs în cadrul activității de inteligență artificială generativă a Google.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Memorandumul a oferit câteva exemple pe care personalul să le încerce:

  • Cereți-i lui Bard să genereze cod (de exemplu, scrieți un model de regresie liniară în Python.”)”.
  • Cereți-i lui Bard să explice un fragment de cod linie cu linie.”
  • Împărtășiți un fragment de cod și cereți-i lui Bard să scrie documentația pentru acesta.”
  • Copiați fragmente de cod în clipboard cu ajutorul butonului Copy”

Testarea și feedback-ul, de la utilizatorii Google și de la testeri externi de încredere, sunt aspecte importante în îmbunătățirea Bard pentru a ne asigura că este gata pentru utilizatorii noștri. Deseori căutăm să obținem informații de la utilizatorii Google pentru a ne ajuta să ne îmbunătățim produsele, iar aceasta este o parte importantă a culturii noastre interne”, a declarat purtătorul de cuvânt pentru Insider într-un comunicat.

E-mailul a cerut personalului să testeze noile caracteristici pentru cazurile de utilizare pentru dezvoltarea de software”, dar a avertizat că codul generat de Bard nu ar trebui să fie utilizat în producție”.

De asemenea, e-mailul le spunea angajaților să nu trimită în Bard informații confidențiale, de care au nevoie să știe, privilegiate sau sensibile”. Cei care doresc să folosească informații sensibile ar trebui să folosească ceea ce pare a fi un alt chatbot intern denumit Duckie”, se arată în memoriu.

Unele dintre aceste noi caracteristici par să funcționeze în versiunea publică a Bard, potrivit testelor efectuate de Insider. Întrebările frecvente ale lui Bard afirmă în continuare că nu vă poate ajuta cu codificarea în acest moment”, deși Insider a reușit să facă Bard să genereze și să explice codul atunci când a fost întrebat.

Anterior, compania a cerut personalului să dedice între două și patru ore fiecăruia dintre ei pentru a testa chatbotul înainte de lansarea publică, a raportat Insider pentru prima dată.

Citește și: