Google lansează inteligența artificială generativă în motorul său de căutare principal. Ce funcții va avea noul sistem

google

Google a anunțat că lansează inteligența artificială generativă (AI) în motorul său de căutare principal, scrie BBC. Mișcarea vine după ce Microsoft a încorporat GPT-4 în motorul său de căutare Bing la începutul acestui an.

Search Generative Experience – care va face parte din Google – va crea răspunsuri la întrebările deschise, a spus compania. Cu toate acestea, sistemul va fi disponibil doar unui număr limitat de utilizatori și se află încă în faza „experimentală”. „Reimaginăm toate produsele noastre de bază, inclusiv căutarea”, a declarat Sundar Pichai, șeful companiei-mamă a Google Alphabet.

În plus, compania a anunțat că o nouă funcție a sistemului Android de la Google va avertiza în mod proactiv utilizatorii despre AirTag-uri necunoscute, dispozitive minuscule dezvoltate pentru a urmări obiectele personale precum cheile și portofelele.

Gigantul tehnologic a spus că „alertele de urmărire necunoscută” vor intra în vigoare în această vară. Anunțul a venit după ce Apple și Google au declarat săptămâna trecută că lucrează împreună pentru a rezolva problema.

Anul trecut, două femei au dat în judecată Apple pentru urmărirea AirTag. Femeile care au fost urmărite folosind dispozitivele au declarat pentru BBC că nu s-a făcut suficient pentru a preveni utilizarea abuzivă. Google a făcut anunțul la conferința anuală a dezvoltatorilor, unde liderii companiei și-au prezentat ultimele progrese în inteligența artificială și noile oferte hardware.

Compania a declarat că elimină lista de așteptare pentru „Bard”, serviciul său experimental, conversațional, de chat, care va fi lansat în limba engleză în 180 de țări și teritorii. De asemenea, a spus că chatbot-ul va putea în curând să răspundă la solicitări cu imagini, precum și text. Google a fost sub presiune pentru a-și șterge ofertele de inteligență artificială, după succesul fulger al chatbot-ului rival ChatGPT, care este finanțat de Microsoft.

Citește și:

Exit mobile version