• Meta a încercat să se folosească de legea drepturilor de autor pentru a obține eliminarea de pe GitHub a unei versiuni a modelului său de inteligență artificială Llama.
  • Între timp, Meta se opune cu înverșunare ca alți deținători de drepturi de autor să folosească aceleași protecții.
  • Biroul pentru drepturi de autor din SUA analizează noi reguli sau orientări pentru modelele și instrumentele de inteligență artificială generativă.

Meta susține cu tărie că legislația privind drepturile de autor nu ar trebui să se aplice atunci când conținutul online este utilizat gratuit pentru a construi modele de inteligență artificială. Cu excepția cazului în care conținutul în cauză aparține Meta.

Compania cunoscută anterior sub numele de Facebook investește masiv în inteligența artificială, lansând modele și instrumente de inteligență artificială generativă pentru a ajunge din urmă popularitatea explozivă a ChatGPT de la OpenAI, scrie Insider.

Meta s-a alăturat cohortelor din Big Tech, precum Google și Microsoft, susținând în fața Biroului de Drepturi de Autor din SUA că muntele de texte, imagini și date protejate de drepturi de autor, culese gratuit și utilizate pentru a antrena modele de inteligență artificială, nu este protejat de legea drepturilor de autor. Meta consideră, în fapt, că tot ceea ce este disponibil pe internet intră sub incidența „utilizării corecte”, deoarece modelele de inteligență artificială precum Llama nu exploatează sau reproduc opere protejate prin drepturi de autor.

Recomandări

CIOLACU: AVEM COALIȚIE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT
UNDE TE DISTREZI ÎN PARIS
SUSPECTUL E ARESTAT
LARA NU VREA LA SENAT

Cu toate acestea, cu câteva luni înainte de a promova această poziție privind drepturile de autor, Meta a încercat să argumenteze în favoarea unor protecții mai largi ale drepturilor de autor pentru Llama.

Citește și