• Netflix a declarat că a amânat lansarea programului său de „partajare plătită”.
  • Conform noii politici, abonații vor plăti o taxă dacă vor să împartă conturile cu persoanele din afara locuinței lor.
  • Inițiativa s-a confruntat cu reacții negative din partea multor clienți.

Netflix a amânat mult timp măsura privind „partajarea parolelor”, dar ar putea fi gata în orice moment, spun reprezentanții companiei, scrie Insider.

Conform noii politici de „partajare plătită” a Netflix, membrii ar trebui să plătească o taxă dacă vor să-și distribuie conturile cu persoanele din afara casei lor. În Canada, utilizatorii trebuie să plătească acum un cost suplimentar de 7,99 dolari pentru fiecare membru suplimentar.

„Suntem mulțumiți de cele mai recente lansări ale partajării plătite și, deși am fi putut lansa pe scară largă, am găsit oportunități de a îmbunătăți experiența pentru membri. Învățăm mai mult cu fiecare lansare și am încorporat cele mai recente învățăminte, care credem că vor duce la rezultate și mai bune”, a declarat compania.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Netflix spusese inițial că va lansa programul „pe scară mai largă” în primul trimestru, care s-a încheiat pe 31 martie. Ulterior, acesta a fost implementat în mai multe țări, printre care Noua Zeelandă, Canada și Spania. Programul va fi lansat în acest trimestru, care a început în aprilie și va dura până la sfârșitul lunii iunie.

Planurile gigantului de streaming de a merge mai departe cu măsurile de restricționare a parolelor s-au dovedit a fi nepopulare pentru unii clienți. La începutul acestui an, mulți utilizatori au postat pe rețelele sociale că își vor anula abonamentele odată ce politica va fi pusă în aplicare. „Sunteți de departe cel mai scump serviciu de streaming fără ca valoarea să se potrivească. Sortați-vă mizeria”, scria pe un tweet de la un politician din Ohio.

În ianuarie, Greg Peters, co-directorul executiv al Netflix, a avertizat că partajarea parolelor nu va fi o „mișcare universal populară”, potrivit The Hollywood Reporter.

Netflix a declarat că măsurile sale împotriva schimbului de parole au ca rezultat o „reacție de anulare” din partea unor clienți din țările în care programul a fost deja testat.

Citește și