• Pe platforma calculatorenergie.ro poţi estima şi compara, gratuit, costul mediu al facturii tale la energie electrică
  • Oferă şi consultanţă consumatorilor, în legătură cu ofertele alese

Nu a vrut să lase doar statul să se ocupe de liberalizarea pieţei energetice şi a ales să se implice. Alexandru Ionuţ, un IT-ist din Cluj, a lucrat timp de un an la platforma calculatorenergie.ro, unde poţi estima şi compara, gratuit, costul mediu al facturii tale la energie electrică.

E adevărat, o astfel de platformă are şi ANRE-ul, dar Ionuţ s-a gândit să creeze un site mult mai prietenos şi mai uşor de accesat. În plus, oferă şi consultanţă consumatorilor, în legătură cu ofertele alese.

“În primul rând intri pe site pe calculatorenergie.ro, apeşi butonul economiseşte. Avem mai multe oferte. Avem cel mai bun preţ care zice că e fără angajament. Adică tu poţi să îl schimbi oricând.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

În mai puţin de trei săptămâni platforma a fost accesată de peste 10.000 de persoane şi peste 2.000 au făcut simulări. Printre ei se află şi Norbert care, în urma calculelor, s-a hotărât să îşi schimbe furnizorul de energie electrică.

Mie mi-a venit în ajutor exact când aveam mai mare nevoie. Mi s-a comunicat prin corespondenţă de la furnizorul actual că se liberalizează piaţa energiei. Am intrat pe platformă şi am reuşit să găsesc cea mai bună ofertă şi am văzut clar cât urmează să plătesc pe baza facturii de acum. Şi voi schimba furnizorul“, spune Norbert Horvath.

Noi am adus informaţiile actualizate la zi pentru că nu aşteptăm după furnizori să ne transmită nouă informaţiile ci mergem noi şi le luăm de la ei. Pe platforma ANRE toate informaţiile sunt puse într-un tabel. Nu sunt destul de atractive vizual”, spune Alexandru Ionuț, specialist automatizări de procese şi marketing online.