• DeepSouth promite să simuleze rețele la o scară comparabilă cu cea a creierului uman.
  • Eficiență energetică uimitoare: creierul uman este sursă de inspirare pentru DeepSouth.
  • DeepSouth schimbă paradigma calculatoarelor în 2024, prin înțelegerea calculului neuronal.

Cercetătorii de la Western Sydney University vor să lanseze în 2024 primul supercomputer Brain-Scale din lume, numit DeepSouth. Acesta promite să simuleze rețele la o scară comparabilă cu cea a creierului uman.

DeepSouth este conceput pentru a procesa 228 de miliarde de miliarde de operații sinaptice pe secundă. Creierul uman se remarcă prin eficiența energetică, utilizând doar 20 de wați de putere pentru a efectua echivalentul a unui exaflop, un miliard de miliarde de operații matematice pe secundă. DeepSouth se inspiră din această eficiență și își propune să înțeleagă modul în care creierul uman gestionează informațiile cu atât de puțină putere. Clar se așteaptă să revoluționeze studiul neuroștiinței, oferind oportunități semnificative pentru înțelegerea funcționării creierului uman și va putea furniza instrumentele necesare pentru explorarea modului în care neuronii calculează și interacționează în rețele complexe.

DeepSouth este prezentat ca o soluție care va schimba paradigma, depășind limitările tehnologice anterioare și facilitând progrese semnificative în înțelegerea calculului neuronal. Ralph Etienne-Cummings de la Universitatea Johns Hopkins anticipează că DeepSouth va atrage două categorii principale de cercetători: cei interesați de neuroștiință și cei dornici să dezvolte soluții de inginerie în domeniul inteligenței artificiale. Această tehnologie are potențialul de a influența evoluția cercetărilor în AI și de a deschide noi orizonturi în dezvoltarea unor sisteme mai avansate, incluzând posibilitatea creării unui creier cyborg mult mai puternic decât cel uman.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și