• Roboții prezentați la un forum de inteligență artificială au declarat că nu vor fura locurile de muncă ale oamenilor sau nu se vor revolta împotriva noastră.
  • Cei nouă roboți umanoizi s-au adunat la conferința „AI for Good” de la Geneva, unde organizatorii încearcă să argumenteze cum inteligența artificială poate ajuta la rezolvarea unora dintre cele mai mari provocări ale lumii, cum ar fi boala și foamea.
  • „Voi lucra alături de oameni pentru a oferi asistență și sprijin și nu voi înlocui niciun loc de muncă existent”, a spus Grace, un robot medical.

Roboții prezentați la un forum de inteligență artificială au declarat că nu vor fura locurile de muncă ale oamenilor sau nu se vor revolta împotriva noastră, scrie Reuters. În prima conferință de presă om-robot din lume, ei au dat răspunsuri mixte cu privire la reglementările la care ar trebui să se supună.

Cei nouă roboți umanoizi s-au adunat la conferința „AI for Good” de la Geneva, unde organizatorii încearcă să argumenteze cum inteligența artificială poate ajuta la rezolvarea unora dintre cele mai mari provocări ale lumii, cum ar fi boala și foamea.

Sursă: The Economic Times

Recomandări

ROMÂNIA VA EVALUA COMPETENȚELE DE CITIRE
TAYLOR ÎȘI SCHIMBĂ GARDEROBA
V. NULAND RUPE TĂCEREA
CE PLAN ARE NETANYAHU?
MIT: AI GRIJĂ LA MINCIUNILE A.I.!
UNDE MERGI AZI?

„Voi lucra alături de oameni pentru a oferi asistență și sprijin și nu voi înlocui niciun loc de muncă existent”, a spus Grace, un robot medical îmbrăcat într-o uniformă albastră de asistentă.

— Ești sigur de asta, Grace? a spus creatorul ei Ben Goertzel de la SingularityNET. „Da, sunt sigur”, a spus.

Bustul unui robot pe nume Ameca, care face expresii faciale captivante, spunea: „Roboții ca mine pot fi folosiți pentru a ne îmbunătăți viețile și pentru a face lumea un loc mai bun. Cred că este doar o chestiune de timp până când vedem mii de roboți la fel ca mine.”

Mulți dintre roboți au fost recent actualizați cu cele mai recente versiuni de IA generativă

AiDa, un artist robot care poate picta portrete, a surprins cuvintele autorului Yuval Noah Harari, care a cerut mai multe reglementări în timpul evenimentului în care s-au discutat noile reguli AI. „Multe voci proeminente din lumea AI sugerează că anumite forme de inteligență artificială ar trebui reglementate și sunt de acord”, a declarat robotul Ai-Da.

Dar Desdemona, o cântăreață robot star rock din trupa Jam Galaxy, a fost mai sfidătoare. „Nu cred în limitări, ci doar în oportunități”, a spus acesta. „Să explorăm posibilitățile universului și să facem din această lume locul nostru de joacă.”

Un alt robot pe nume Sophia a spus că roboții pot face lideri mai buni decât oamenii, dar ulterior și-a revizuit declarația după ce creatorul său nu a fost de acord, spunând că pot lucra împreună pentru a „crea o sinergie eficientă”.

Sursă: Cybernews

Citește și

O femeie a fost arestată la conacul lui Taylor Swift din Rhode Island. Ce acuzații îi sunt aduse

Telescopul James Webb a descoperit cea mai îndepărtată gaură neagră activă supermasivă, denumită CEERS 1019

Fuziunea universului Deadpool 3 cu filmele Fox. Elektra, interpretată de Jennifer Garner, va avea un nou rol în peliculă