• Modalitatea de a detecta cu acuratețe scrisul generat de instrumente AI precum ChatGPT a fost evazivă.
  • Cercetătorii spun că au ajuns la un nou instrument și o nouă metodă precisă pentru capturarea textului AI.
  • L-au numit Binoclu și au spus că a depășit instrumentele de detectare precum GPTZero și Ghostbuster.

Un grup de cercetători spun că au creat un instrument extrem de precis pentru identificarea textului produs de aplicații generative de inteligență artificială. Într-o lucrare publicată luni, opt cercetători, în mare parte de la Universitatea din Maryland, au declarat că un instrument pe care l-au numit Binoclu a depășit alte instrumente disponibile, inclusiv GPTZero și Ghostbuster, concepute pentru a detecta scrisul generat de aplicații AI precum ChatGPT de la OpenAI, scrie Business Insider.

Cercetătorii au testat binoclul pe seturi mari de date cu scriere de știri, scriere creativă și eseuri ale studenților. Ei au spus că instrumentul a detectat „peste 90%” din eșantioane seturi de date scrise de AI, cu o rată de acuratețe de 99,9% sau o rată de fals pozitive de 0,01%.

Pe măsură ce instrumentele AI, cum ar fi ChatGPT, au explodat în popularitate, au crescut îngrijorările cu privire la utilizarea AI pentru a finaliza activitatea academică. În același timp, mulți studenți au fost acuzați în mod greșit că folosesc AI, dat fiind rezultatele instrumentelor de detectare a AI.

Recomandări

IOHANNIS: NU E VINA NIMĂNUI
CUM TE AFECTEAZĂ CLIMA
CE RATING DĂ FITCH?
CARE-I MODA ÎN 2025?
UNDE FACI COWORKING?
CARE-I TRENDUL PE TIKTOK?

Acest lucru a dus la îngrijorarea că oamenii erau acuzați în mod greșit de înșelăciune. Anul trecut, școlile și universitățile au început să dezactiveze astfel de instrumente de detectare AI. Când Universitatea Vanderbilt a declarat că a decis să nu mai folosească Turnitin, a citat rata de fals pozitive a instrumentului de detectare de 1%, spunând că asta ar însemna că sute de studenți ar putea fi acuzați că trișează atunci când nu au trișat.

Citește și