• A.I. ar putea „reduce volumul de muncă al profesorilor”.
  • Directorii au avertizat că sistemele lingvistice mari, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI și Bard de la Google, se dezvoltă „mult prea repede”.
  • Rishi Sunak este dornic să valorifice potențialul inteligenței artificiale.

A.I. va revoluţiona educaţia în acelaşi mod în care au făcut-o calculatoarele, dar nu va înlocui învăţarea, a declarat luni Sam Altman, şeful OpenAI.

„Temele pentru acasă probabil că nu vor mai fi niciodată la fel”, a declarat Altman în cadrul unei conferinţe la Universitatea Keio din Tokyo. „Dispunem de un nou instrument pentru educaţie. Este un fel de calculator pentru cuvinte. Modul în care predăm şi evaluăm elevii va trebui să se schimbe”.

Tot mai mulți se tem că elevii vor abuza de A.I. şi vor neglija producerea de lucrări originale.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
BEYONCE FACE SHOW LA VMA
MEGHAN FACE PARTENERIAT CU NETFLIX
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ

Altman se află în prezent într-un turneu mondial în cadrul căruia se întâlneşte cu şefi de companii şi politicieni pentru a discuta atât despre oportunităţile create de AI generativă, cât şi despre viitoarea sa reglementare. El s-a declarat încrezător în ceea ce priveşte forma pe care o va lua aceasta, reiterându-şi în acelaşi timp temerile: „Instrumentele pe care le avem sunt încă extrem de primitive prin comparaţie cu cele pe care le vom avea peste câţiva ani”.

Ce spune Sunak despre A.I. și folosirea acesteia în învățământ

Rishi Sunak a vorbit la London Tech Week, unde persoane precum Microsoft și Google s-au adunat pentru a discuta despre cele mai mari provocări și oportunități prezentate de tehnologia precum A.I., scrie SkyNews.

A.I. ar putea fi folosită pentru a oferi „învățare personalizată” copiilor la școală, a spus premierul. Rishi Sunak a spus că A.I. ar putea „reduce volumul de muncă al profesorilor”, asistând la planificarea și notarea lecțiilor.

El a spus că potențialul tehnologiei de a oferi „învățare personalizată pentru fiecare individ” este „atât de puternic”, comparându-l cu impactul de a avea un tutore.

Ea vine în timp ce școlile și universitățile se confruntă cu modul de gestionare a dezvoltării rapide a A.I., care devine din ce în ce mai puternică și mai accesibilă. Luna trecută, directorii au avertizat că sistemele lingvistice mari, cum ar fi ChatGPT de la OpenAI și Bard de la Google, se dezvoltă „mult prea repede”, iar îndrumările privind modul în care sălile de clasă ar trebui să se adapteze nu țin pasul.

Aceste modele sunt instruite pe cantități uriașe de date, astfel încât să poată înțelege și să răspundă la solicitări. Au generat totul, de la eseuri convingătoare la discursuri, iar unele școli și universități din alte țări le-au interzis deja.

Sunak este dornic să valorifice potențialul inteligenței artificiale, spunând că „poate ajuta la atingerea sfântului graal al reformei serviciului public”.

Discursul lui Sunak despre A.I.

El a vorbit la London Tech Week luni dimineață, unde a spus că ar putea revoluționa și îngrijirea sănătății.

„Deja vedem promisiunea a ceea ce poate face A.I., fie că este vorba despre descoperirea de noi medicamente; sau să ajutăm medicii să efectueze intervenții chirurgicale mai precis și mai rapid; sau să detectăm cancerele mult mai devreme decât ar face-o altfel”, a adăugat el.

Sunak a spus că tehnologia va fi utilă în întreaga economie, „fiecare loc de muncă având, în esență, inteligența artificială drept copilot”.

În ultima lună, s-a întâlnit cu șefii unor giganți tehnologici, inclusiv OpenAI și mama Google, Alphabet, pentru a discuta despre explozia bruscă a adoptării A.I. în economie.

Guvernul a anunțat ulterior că Marea Britanie va găzdui un summit global în toamnă pentru a dezbate „paravanele” de reglementare care vor atenua riscurile viitoare ale tehnologiei, pe care dl Sunak le-a comparat cu summiturile COP privind clima.

Înainte de Săptămâna Tehnologică de la Londra, Sky News a dezvăluit că Sunak pregătește un antreprenor în tehnologie care a co-fondat afacerea din industria muzicală Songkick pentru a conduce un grup de lucru de 100 de milioane de lire sterline numit Foundation Models Taskforce (FMT).

FMT este înființat pentru a accelera adoptarea de către Regatul Unit a modelelor sigure de inteligență artificială.

Citește și