• Mobile World Congress Barcelona 2024 rămâne deschis până vineri.
  • AI Pin de la Humane îți pune în palmă ce obișnuiai să ai pe ecran.
  • Ecranul transparent este o tehnologie aflată încă la început dar fascinația este imediată.

Te uiți din nou spre Barcelona pentru ce e mai nou în tehnologie. Mobile World Congress este deschis până vineri. Primele dispozitive care fac senzație sunt ecranul transparent de la Lenovo și ecranul rulabil de la Motorola. Ca și ochelarii AI smart de la Oppo. Dar salonul te surprinde cu mult mai multe anul acesta. Uite cum stau lucrurile cu automobilul zburător și cu robotul umanoid care are păreri de rău.

„Are propulsie electrică. De fapt nu suntem limitați la o anumită sursă de energie. Poate să fie hidrogen, ca să fie și mai ecologic. În prezent folosim baterii industriale ca să o punem în funcțiune. Autonomia de zbor va fi de aproximativ o oră. Mă simt extraordinar”, îți spune Konstantin Kisly, co-fondator Alef Aeronautics, despre dispozitivul futurist pe care îl oferă.

Cum regretă un robot?

Androizii încep să aibă primele regrete la acest eveniment. AMECA, robot umanoid, Etisalat, îți mărturisește: „Din păcate am fost fixată în podea. Și asta înseamnă că nu am cum să mă plimb prin zonă și să mă uit la toate lucrurile extraordinare”.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Acesta este spectacolul pe care îl vei urmări în următorii ani în domeniu. Senzațiile vin din zona dispozitivelor pe care vei putea să le porți.

Bethany Bongiorno este CEO Humane. Este și cofondatoarea companiei care vine cu un dispozitiv care îți pune în palmă ceea ce deocamdată vezi pe ecran. „Deci este un computer cu care interacționezi în primul rând prin voce. Dar poți folosi și atingerea, sau gesturi. Și ideea este că îți permite să rămâi conectat. Deci este și un telefon, și ai un asistent A.I. cu tine. Dar rămâi în continuare prezent și asta e ceva ce e foarte important în ce-l privește. Pentru că vrem să trăim mai mult momentul”. Este vorba despre Pin AI, un gadget pe care îl porți ca pe o insignă.

Ecranul privește cu tine mai departe

Chiar și ecranul dispozitivului electronic pe care îl folosești pare să fi început o aventură pe cont propriu.

„Lucrul care mă interesează cel mai tare este Project Crystal. Pentru că e ceva ce arată al naibi de cool. Nici nu-mi pasă dacă e vreo situație în care se dovedește util acel ecran transparent. Pentru că pur și simplu arată minunat și vreau să aflu mai multe despre el. Chiar dacă Lenovo zice că nu a planificat în niciun fel să pună pă piață acest model, sper că vor continua să lucreze la el. Pentru că tare mi-ar plăcea să văd chestia asta la vânzare într-o zi. Poate nu acum, poate nu la anul, dar cândva în viitor.”, spune Sam Rutherford, senior writer pentru Engadget.

Citește și