• Cel mai îndepărtat loc din lume „Point Nemo” a fost transformat într-un cimitir de nave spațiale.
  • Singuraticul Point Nemo poartă numele celebrului marinar Nemo din celebrul roman al lui Jules Verne.
  • Între 1971 și 2018, SUA, Rusia , Europa și Japonia au prăbușit peste 263 de obiecte din spațiu în Pacificul de Sud.


Te-ai gândit vreodată că poate exista un loc atât de îndepărtat pe acest pământ unde există un cimitir al sateliților și al navelor spațiale? Punctul Nemo este atât de izolat de restul civilizației, încât cei mai apropiați vecinii ai săi sunt astronauții care trăiesc pe orbită.

De ce s-a transformat într-un cimitir al navelor spațiale?

În primul rând, dacă ar fi să ne gândim la poziția geografică este practic cea mai mare zonă oceanică fără insule. Asta o face cea mai sigură zonă de cădere a resturilor spațiale după ce intră în atmosfera terestră.
Având în vedere că nimeni nu este în jur, a devenit un teren de gunoi pentru navele spațiale pierdute și materialele învechite care au fost aruncate în aer de sus. De aceea a devenit cunoscut ca un cimitir spațial.
Să ști că apele din jurul Punctului Nemo nu dispun de o mulțime de oxigen natural necesar vieții marine datorită adâncimei apelor.

Acest lucru, combinat cu temperaturile reci înghețate și aproape deloc lumina soarelui, creează condiții de groază pentru orice viață, dar un loc ideal pentru conservarea navei spațiale. Factori scad drastic rata proceselor chimice, cum ar fi rugina, ceea ce face ca cimitirul spațial să fie perfect pe termen lung.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

Peste 260 de obiecte spațiale ar fi pe fundul acestui cimitir din Pacificul de Sud. SUA, Rusia, Europa și Japonia au prăbușit aceste obiecte în acest loc. Aceasta include legendara stație spațială sovietică Mir, alături de șase avioane din programul rusesc Salyut și alte 140 de vehicule de aprovizionare ale acestora au fost prăbușite in 2001 în acest loc. Japonia a lansat șase vehicule de transfer de marfă pe Pământ ,
în timp ce Agenția Spațială Europeană a urmat exemplul și a trimis aici vehicule de transfer. Și racheta-capsulă SpaceX a lui Elon Musk numită Dragonul a ajuns o bucată din istoria cimitirului Nemo.
Și Stația Spațială Internațională care cântărește peste 4.000 de tone urmează să fie trimisă la Point Nemo când va veni timpul în aproximativ opt ani. În 1.000 de ani, multe dintre obiectele abandonate care au explorat mult și dincolo de planeta noastră vor fi încă într-o stare bună, ceea ce înseamnă că vor putea fi redescoperite și examinate de oamenii de știință

Citește și