• „Suntem de multă vreme fascinați de felul în care animalele văd lumea.”
  • Echipa a dezvoltat un sistem inovator de camere, care este mai rapid și mai flexibil în ceea ce privește condițiile de iluminare decât sistemele existente.
  • ”Aici, prezentăm instrumente hardware și software pentru ecologisti și realizatori de film care pot captura și afișa culorile percepute de animale în mișcare.”

Cine dintre noi nu s-a întrebat despre modul în care animalele percep lumea? Există diverse metode prin care oamenii de știință, fotografi, directori de film și alții încearcă să reconstruiască culorile pe care o albină le vede în timp ce vânează o floare gata de polenizare, scrie ARS Technica.

Acum, o echipă a dezvoltat un sistem inovator de camere, care este mai rapid și mai flexibil în ceea ce privește condițiile de iluminare decât sistemele existente, permițându-i să captureze imagini în mișcare ale animalelor în cadrul lor natural, potrivit unei noi lucrări publicate în revista PLoS Biology.

„Suntem de multă vreme fascinați de felul în care animalele văd lumea. Tehnicile moderne din ecologia senzorială ne permit să deducem modul în care scenele statice ar putea arăta pentru un animal”, a spus coautorul Daniel Hanley, biolog la Universitatea George Mason din Fairfax, Virginia.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?

„Cu toate acestea, animalele iau adesea decizii cruciale privind țintele în mișcare (de exemplu, detectarea alimentelor, evaluarea unui potențial partener etc.). Aici, prezentăm instrumente hardware și software pentru ecologisti și realizatori de film care pot captura și afișa culorile percepute de animale în mișcare.”

Citește și