• Groenlanda este cea mai întinsă insulă de pe Terra, cu cea mai mică densitate a populației.
  • Groenlanda are cel mai mare parc național care se întinde pe 972.000 km².
  • Vara, în partea de nord a insulei, temperaturile sunt de zero grade.

Te gândești cum să scapi de căldura infernală din timpul verii și vrei să evadezi într-un loc cât mai friguros? Ei bine, azi vreau să te plimb prin Groenlanda.

Fie că vrei să faci o vizită la cei mai mari ghețari ai lumii, fie să vezi cele mai frumoase aurore boreale din lume, Groenlanda îți oferă cu siguranță aceste variante. Vei putea participa la ateliere de sculptură în lemn și piatră sau chiar la pescuitul la copcă, iar dacă ești doritor de aventură, poți explora peisajele sălbatice, traseele de drumeții și poteci montane, într-un traseu de hiking memorabil.


Însă îți recomand să-ți planifici călătoria cu atenție, deoarece condițiile meteorologice pot varia considerabil în funcție de sezon.
Florin Tâncu, agent de turism, spune că însăși ideea de a te pregăti pentru o asemenea excursie este un challenge.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Dacă în luna iulie începi să cauți echipament pentru a merge la aproape două grade, cred că ești privit un pic cam ciudat pe la magazinele noastre din țară, nu de alta, dar toate stocurile de echipament sportiv de iarnă au fost epuizate sau au fost trecute în partea din spate”.

Dacă îți dorești să ai parte de o vacanță recreativă, Groenlanda este destinația perfectă.

„În primul rând, găsim o liniște desăvârșită, iar Groenlanda este printre puținele tărâmuri în care nu s-a început exploatarea în masă, în zona turistică, astfel încât, ceea ce vei putea să găsești acolo este o experiență unică. Ești foarte departe de internet, ești foarte departe de telefonia mobilă și vei regăsi împlinirea și liniștea interioară”.

Pentru a putea vizita fiordurile, trebuie să iei o barcă rapidă, de unde vei vedea ghețarii.

„Ghețarul este o atracție principală în Groenlanda, cu atât mai mult cu cât trebuie să beneficiem din ce în ce mai mult de priveliștea lui. Schimbările climatice din ultima vreme îl pun și pe el în pericol, iar flora și vegetația din acea zonă merită exploatată până când această zonă nu devine foarte turistică”.

Citește și: