• În Kenya, jeep-ul de safari este înlocuit de niște cai superbi.
  • În premieră, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris, oamenii pot participa la un maraton.
  • Thailanda este recunoscută pentru cultura street food.

National Geographic a publicat un top al celor mai spectaculoase 20 de destinații în care poți avea parte de aventuri de neuitat. Îți prezentăm cinci dintre acestea.

Kenya

Începem cu o aventură în Safari, dar nu una obișnuită. Nu îți imagina că trebuie să mergi cu jeep-ul prin mocirla locurilor neumblate. În Kenya, jeep-ul e înlocuit de niște cai superbi, care te vor purta prin frumusețea naturală a habitatului. Vei avea ocazia să admiri lei, zebre, elefanți și multe altele.

Georgia

Din Safari, mergem pârtia de schi din Georgia unde vei putea face slalomuri într-un peisaj superb al munțior Caucaz. Pentru pasionații de schi, nu este nevoie de prea multe explicații, dar imaginile vorbesc de la sine și pentru cei care poate își doresc, după ce mai capătă experiență, să încerce o astfel de aventură.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Franța

Rămânem tot în zona sporturilor, dar de data aceasta la maraton. Pentru prima dată, cei care vor
veni ca spectatori la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris, vor avea ocazia să alerge pe străzile superbului oraș, în timp ce sportivii care își reprezintă țările luptă pentru a cuceri medaliile olimpice.

Thailanda

După maraton, este timpul pentru ceva gustos de mâncare. National Geographic recomandă Thailanda pentru a încerca preparatele despre care pasionații de travel spun că nu ai voie să le ratezi. Cultura street food este reprezentativă pentru țările din Asia, iar gustul deosebit al condimentelor pe care le folosesc thailandezii te va face să vrei cu siguranță să te întorci.

Japonia

După o masă copioasă, te delectezi cu niște muzică bună la o seară de spectacol în Kyoto. Deși Japonia este asociată cu arhitectura inconfundabilă a templelor sau grădinilor, viața de noapte este destul de antrenantă. Poți să asculți și, bineînțeles, să cânți rock, swing sau chiar muzică irlandeză alături de localnicii care petrec până dimineața.

Citește și: