• Alto Adige este cunoscut pentru vinurile roșii locale din strugurii autohtoni Schiava și Lagrein.
  • Bordeaux include în jur de 6.000 de crame și peste 110.000 hectare de podgorii de viță-de-vie.
  • În Germania, la Mosel, poți degusta cele mai bune vinuri Riesling, dar și Pinot Noir.
  • La Rioja, din Spania, oferă vinuri roșii, în proporție de 90%, dar și albe, roze, dulci sau spumante.

Ești pasionat de vin și iubești să deguști vinurile locale sau chiar să le cumperi? Probabil că îți planifici vacanțele și în funcție de ce cramă sau podgorie de viță-de-vie ai în apropiere. Iată câteva destinații de vacanță pe care să le pui pe listă.

Alto Adige, din Italia, în topul destinațiilor

Alto Adige este un fascinant tărâm al vinului, din Alpii italieni, aproape de granița cu Austria și Elveția, cunosut pentru contrastele sale și istoria viticolă.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Poate cea mai cunoscută zonă viticolă din lume este Bordeaux. Secundă de secundă, 20 de sticle de vin din Bordeaux sunt vândute în toată lumea. Regiunea viticolă de lângă Oceanul Atlantic, la 500 km sud-vest de Paris include în jur de 6000 de crame și peste 110.000 hectare de podgorii de viță-de-vie. Cel mai plantat soi este Merlot, iar 86% din totalul de vin produs acolo este roșu.

Mosel, din Germania, deține recordul pentru cele mai abrupte podgorii de viță de vie din lume. Dacă alegi această destinație de vacanță, să știi că porțiunea situată între Trier și Koblenz este cea mai interesantă. Dincolo de aventură, zone pitorești și priveliști impresionante, acolo poți degusta cele mai bune vinuri Riesling. În ultimii ani, în zonă a crescut considerabil și producția de vinuri roșii, în special din Pinot Noir.

În Spania, La Rioja este mixul perfect. Poți să găsești atât o varietate de vinuri roșii, în proporție de 90%, să știi că totuși găsești și albe, roze, dulci sau vinuri spumante. Când spui La Rioja, cunoscătorii se gândesc la vinurile Tempranillo, în timp ce în Portugalia, la Alto Duoro, vei degusta cele mai bune vinuri Porto, vinuri dulci și roșii. Regiunea Douro include nu numai podgorii de viță-de-vie, ci și catedrale și situri UNESCO pe care le poți include în călătoria ta.

Citește și