• Șase plaje de pe litoralul românesc au primit eticheta „Blue Flag”. Plajele din stațiunile Mamaia, Năvodari, Eforie şi Olimp au primit eticheta de calitate.
  • Pentru a primi eticheta, plajele trebuie să îndeplinească 33 de criterii, iar porturile de agrement 38 de criterii.
  • „Blue Flag” se numără printre cele mai cunoscute etichete ecologice voluntare din lume și este acordată plajelor, porturilor turistice şi navelor de agrement turistic.

Șase plaje de pe litoralul românesc au primit eticheta „Blue Flag”. Plajele din stațiunile Mamaia, Năvodari, Eforie şi Olimp au primit eticheta de calitate.

„România este prezentă şi în acest an pe harta mondială „Blue Flag”! Eticheta de calitate de a fost acordată următoarelor 6 plaje: Vega Vintage, din staţiunea Mamaia; Marina Regia şi Phoenicia, din Năvodari; Citadel şi Azur, aflate în Eforie, precum şi Phoenicia Blue View, care îşi aşteaptă turiştii în Olimp”, anunță Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi turismului (MEAT).

Pentru a primi eticheta, plajele trebuie să îndeplinească 33 de criterii, iar porturile de agrement 38 de criterii. Acestea fac referire la educația ecologică, informarea privind mediul, calitatea apei de îmbăiere, managementul mediului și siguranța și serviciile oferite.

Recomandări

PRESIUNEA CREȘTE ASUPRA LUI BIDEN
ÎI IA HARRIS LOCUL LUI BIDEN?
PE CINE FACE DE RÂS ȘOȘOACĂ?
RUSIA ÎL CONDAMNĂ PE GERSHKOVICH
UNDE FUGI DE CANICULĂ ÎN WEEKEND?
ZBORURI AFECTATE DE PANA DE LA MICROSOFT

Programul „Blue Flag”, inițiat în 1987, își propune să premieze plajele și porturile de agrement pentru calitatea lor, dar și să impulsioneze autorităţile publice locale şi sectorul privat să ia măsuri pentru îmbunătățirea zonei de coastă.

„Blue Flag” se numără printre cele mai cunoscute etichete ecologice voluntare din lume și este acordată plajelor, porturilor turistice şi navelor de agrement turistic.

Citește și