• Doar 14% din nopțile de cazare din România au fost rezervate de cetățeni străini.
  • Cele mai multe rezervări făcute de străini au fost înregistrate în Spania și Italia.
  • Potrivit Travelminit, turiștii au observat creșteri mult mai mari față de anii trecuți.

A mai trecut încă un an, iar țara noastră rămâne codașă și la capitolul turism, iar printre criteriile pe care se bazează turiștii atunci când aleg să facă o vacanță la noi în țară, se numără prețul, poziționarea cazării, facilitățile oferite de unitatea de cazare, serviciile suplimentare incluse în pachet, dar și condițiile flexibile de rezervare, conform datelor de la INS.

In acelasi timp, Franța, Spania, Italia, Germania, Grecia și Austria s-au numărat printre cele mai atractive zece țări pentru turiști la nivel mondial.

Industria turismului din Uniunea Europeană, inclusiv România, a înregistrat o redresare solidă în primul semestru din 2023, cu un număr record de nopți petrecute în unitățile de cazare , comparativ cu anii anteriori, totuși creșterea a fost alimentată în mare parte de turismul internațional.

Recomandări

CRESC TENSIUNILE CHINA-TAIWAN
CIOLACU: ROMÂNIA ȘI TURCIA NU SUNT COMPETITORI
STRESUL NE DOBOARĂ
FRANȚA SCHIMBĂ DOCTRINA
CE ȚINUTE AU ALES VEDETELE LA CANNES
CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Daniel Lăcustă: Infrastructura din România este la pământ

Daniel Lăcustă, director Online Aerotravel, spune că: „Din păcate se dovedește că România nu are un plan pentru ca turismul să producă mai mulți bani, iar infrastructura este la pământ.”

„Sunt foarte mulți oameni care cred că turismul în România se poate face doar pe litoraul Mării Negre, dar ar trebui luat în calcul este o zonă atractivă pentru doar 3 luni de zile din 12 luni ale anului, de accea este bine să investim în Carpați și în Delta Dunării, chiar dacă este afectată în ultima perioadă de războiul dintre Rusia și Ucraina”, a adăugat Daniel Lăcustă.

Daniel Lăcustă crede că izvoarele termale nu sunt folosite la potențialul lor maxim, ci doar la un procent de 10-15%. De asemenea, apare și problema fondurilor pentru turism deoarce statul nu alocă suficient de mulți bani în această zonă.

Citește și: