• C. Necula: „Sărbătoarea de Crăciun înseamnă să ne redescoperim pe noi și să trăim în adevăr.”
  • Nașterea Domnului este șansa de a fi mai bun, nu de a avea mai multe.
  • C. Necula: „E important să înțelegem că sărbătorile creștine sunt în fiecare zi.”

Crăciunul a devenit, cu timpul, o cheltuială impusă. Nimic nu e mai departe de spiritul creștin al sărbătorii nașterii lui Iisus Hristos.

Dumnezeu este cu tine tot timpul, în fiecare moment, nu doar în zilele de sărbătoare sau atunci când ți-e greu. Caută-L și-L vei găsi. Așa vei face din fiecare zi o sărbătoare.

„La Crăciun, ca și de Paște, e nevoie să te întorci la Hristos. Asta cu spiritualitatea mie nu mai îmi spune nimic. E ca și cum ai lua liftul și ai zbura în sus. Cred că e nevoie doar de respect și de cordialitate cu adevărul. Cine este respectuos și în cordialitate cu adevărul știe că asta este soluția și că așa trebuie trait.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
PILE ȘI ȘTAMPILE
SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
PROGNOZA METEO PENTRU PAȘTE
SĂRBĂTOREȘTI ZIUA STAR WARS

Pe de altă parte cred că este important să înțelegem că sărbătorile creștine sunt în fiecare zi. E frumos sinaxarul creștin, cade câte un sfânt în fiecare zi, asta și ca să ne provoace să semănăm din ce în ce mai mult. Dar e clar că de Crăciun, de Paște, de Sf. Mărie suntem mai atenți la lucrurile acestea, și poate cine știe ne și iese”, a declarat părintele Constantin Necula, la Aleph News.

Citește și