• Ofelia Popii joacă de 16 ani rolul lui Mefisto în piesa lui Goethe, „Faust”.
  • Otilia Popii a primit de 3 ori premiul UNITER pentru „Cea mai bună actriță” în rolul Mefisto, un spectacol emblemă al teatrului românesc.
  • ,,M-a marcat modul în care se apropie cu sufletul de rolul pe care îl joacă. Cu emoția copilului care își găsește cadou de Crăciun”.

De-a lungul vremurilor, dracul a căpatat zeci de nume: de la diavol la Satana, de la Aghiuță la Scaraoschi, de la demon la Asmodeu, de la Belzebuth la Lucifer. Sunt denumiri religioase, populare sau apocrife. În schimb Mefisto e o creație literară a scriitorului german Goethe, care l-a facut să apară în ,,Faust”. Iar în Faust-ul lui Silviu Purcărete îi dă viață Ofelia Popii, invitata specială a Laurei Buciu la masa de Crăciun.

De ce tocmai Ofelia?

,,Ofelia mi-a creat senzația de când am văzut-o prima dată jucând-l pe Mefisto, în piesa devenită fenomen, Faust, că miracolul este posibil. Și despre ce e Crăciunul, dacă nu despre miracol? Imediat se împlinesc 16 ani de când Ofelia îi dă viață lui Mefisto. Iar Faust este de tot atâția ani sold out”.

Juca piesa de fiecare dată….pentru prima dată

,,M-am întâlnit cu Ofelia în spatele halei unde se joacă Faust. Se pregătea să intre în rol. Și m-a marcat modul în care se apropie cu sufletul de rolul pe care îl joacă. Cu emoția copilului care își găsește cadoul de Crăciun. Cu ochii plini de miracolul descoperirii – așa își repeta rolul pe care îl juca de ani de zile. Și m-am gândit cum de are emoții de fiecare dată. Mi-a spus atunci că răul absolut, Mefisto, poate iubi și este iubit. Pentru că iubirea este miracol”, a spus Laura Buciu la Aleph News.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE


Fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă asta, că iubirea este un miracol și trebuie să știm să-l prețuim. Este cel mai de preț cadou!

Citește și