• Bill Gates, consideră că ChatGPT este la fel de important ca și inventarea internetului.
  • Într-un alt interviu Gates a declarat că este „entuziasmat” de ChatGPT și de toate progresele înregistrate în ultimul an în domeniul AI.
  • Deși a părăsit consiliul de administrație al Microsoft în 2020, Gates a adăugat că încă petrece timp cu echipele de produse ale gigantului tehnologic, vorbind despre AI. 

Cofondatorul Microsoft, Bill Gates, consideră că ChatGPT, un chatbot care oferă răspunsuri surprinzător de asemănătoare cu cele umane la întrebările utilizatorilor, este la fel de important ca și inventarea internetului, a declarat într-un interviu acordat cotidianului german de afaceri Handelsblatt într-un interviu publicat vineri, scrie Reuters.

Până acum, inteligența artificială putea să citească și să scrie, dar nu putea înțelege conținutul. Noile programe precum ChatGPT vor face mai eficiente multe munci de birou, ajutând la redactarea facturilor sau a scrisorilor. Acest lucru va schimba lumea noastră” , a spus el.

Într-un interviu acordat recent pentru Forbes, Gates a declarat că este „entuziasmat” de ChatGPT și de toate progresele înregistrate în ultimul an în domeniul inteligenței artificiale (AI).

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Cofondatorul Microsoft a evidențiat câteva cazuri în care poate fi utilizată tehnologia bazată pe inteligență artificială, fie că este vorba despre ChatGPT sau rivalii săi, și a dezvăluit cum a experimentat el însuși popularul chatbot.

Gates a spus pentru Forbes că este „destul de fantastică” ideea ca inteligența artificială ar putea fi „un tutore de matematică disponibil pentru studenți” sau care să ofere „sfaturi medicale disponibile pentru populația din Africa unde, în timpul vieții lor, oamenii în general nu ajung să fie văzuți de un medic.”

Întrebat care este lucrul cel mai distractiv pe care l-a văzut la chatbot până acum, Bill Gates a mărturisit că îi place să folosească ChatGPT inclusiv pentru a scrie poezii atunci când este cu prietenii săi, chiar dacă motivul său principal pentru a experimenta cu ChatGPT a fost „în scopuri serioase”.

„Este atât de distractiv să te joci cu aceste lucruri. Când ești cu un grup de prieteni și vrei să scrii o poezie despre cât de distractiv a fost ceva, faptul că poți spune „scrie ca Shakespeare” și acesta o face – a fost distractiv să vezi creativitatea. Sunt întotdeauna surprins că, deși motivul pentru care l-am accesat este pentru scopuri serioase, apelez adesea doar pentru lucruri amuzante. Și după ce recit o poezie pe care a scris-o, trebuie să recunosc că nu aș fi putut să scriu așa” , a spus Bill Gates.

Deși a părăsit consiliul de administrație al Microsoft în 2020, Gates a adăugat că încă petrece timp cu echipele de produse ale gigantului tehnologic, vorbind despre AI. 

Microsoft a anunțat recent o investiție de 10 miliarde de dolari în OpenAI, laboratorul de cercetare AI din spatele ChatGPT. Gates a recunoscut că este interesat de tehnologia bazată pe inteligența artificială încă de când a început să învețe despre software și este convins că AI este la fel de importantă precum computerul și internetul.

„Interesul meu pentru inteligența artificială a apărut din primele mele zile în care am învățat despre software. Ideea ca PC-urile să vadă, să audă și să scrie reprezintă ceea ce caută de mulți ani întreaga industrie. Mereu a fost super interesant pentru mine. Și, pe măsură ce aceste tehnici de învățare automată au început să funcționeze extrem de bine, în special în ceea ce privește recunoașterea vorbirii și a imaginilor, am fost fascinat de câte invenții am avea nevoie înainte ca AI să fie cu adevărat inteligentă, în ideea de a trece teste și de a putea a scrie fluent”, a explicat Bill Gates în interviul acordat Forbes.

Pe de altă parte, cofondatorul Microsoft consideră că în prezent ChatGPT este „imperfect” și „nu foarte intuitiv” și spune că a observat că, în privința problemelor de matematică, celebrul chatbot „a greșit complet”.  

„Este cu adevărat imperfect. Nimeni nu sugerează că nu face greșeli, el nu este foarte intuitiv. Și apoi, cu ceva precum matematica, a greșit complet. Înainte de a fi antrenat, încrederea în sine într-un răspuns greșit era, de asemenea, uluitoare” , a mai spus Bill Gates.

„Problema pe termen scurt cu AI este o problemă de productivitate. Va face lucrurile mai productive și asta va afecta piața muncii. Problema pe termen lung, care nu a apărut încă la noi, este cea pentru care oamenii își fac griji: problema controlului. Ce se întâmplă dacă oamenii care controlează (AI) o iau în direcția greșită? Dacă oamenii pierd controlul, ce înseamnă asta? Cred că acestea sunt dezbateri valide”, a spus Bill Gates. 

Inteligența artificială (AI) va fi o temă care va fi dezbătută în continuare, crede Bill Gates: „AI va fi cel mai tare subiect din 2023 și este normal să fie așa. Va schimba oarecum piața muncii. Și ne va face să ne întrebăm cu adevărat care sunt granițele”. 

ChatGPT, dezvoltată de firma americană OpenAI și susținută de Microsoft Corp, a fost catalogată drept aplicația pentru consumatori cu cea mai rapidă creștere din istorie.

Chatbotul a forțat firmele Big Tech să se pună pe picioare în ceea ce privește progresele în domeniul inteligenței artificiale.

Google, cel mai mare motor de căutare din lume, va pune la dispoziție modele lingvistice mari bazate pe inteligență artificială, precum LaMDA, „în următoarele săptămâni și luni” , potrivit directorului executiv Sundar Pichai, conform ET.