• Măsura trece peste un proiect de lege privind investițiile propus de republicani.
  • Proiectul de lege ar fi împiedicat managerii de fonduri de investiții să ia în considerare factori precum schimbările climatice.
  • Textul, respins luni, a fost, de asemenea, criticat de organizațiile de mediu.

Joe Biden și-a folosit pentru prima dată dreptul de veto prezidențial, respingând o lege inițiată de opoziția republicană și votată cu ajutor democrat care limitează investițiile responsabile în fondurile de pensii, potrivit Reuters și DW.

Președintele SUA a afirmat că proiectul de lege, care respinge includerea criteriilor de mediu, sociale sau de guvernanță – denumite „ESG” – în deciziile financiare, amenință „economiile pentru pensionare prin faptul că face ilegală luarea în considerare a factorilor de risc” .

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
TU CREZI ÎN SACRIFICIU?
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI

Prin acest proiect de lege care vizează o măsură introdusă de Departamentul american al Muncii în ianuarie, care facilitează astfel de investiții în fondurile de pensii, republicanii au denunțat o poziție ideologică.

„Oricine vă gestionează pensia ar trebui să poată să vă protejeze economiile câștigate cu greu, fie că îi place sau nu lui Marjorie Taylor Greene” , a declarat Biden.

Republicanii au reușit să adopte această lege datorită majorității lor foarte reduse din Camera Reprezentanților.

Legea a trecut și în Senatul controlat de democrați, doi senatori din partidul președintelui alăturându-li-se și alți trei lipsind de la vot.

Autorul proiectului de lege, republicanul Andy Barr, a declarat că măsura „politizează fondurile de pensii ale americanilor și le pune în pericol pensiile” .

Textul, respins luni, a fost, de asemenea, criticat de organizațiile de mediu.

„Împiedicându-i pe oameni să ia în calcul riscurile financiare legate de schimbările climatice, ale căror efecte le resimt deja, nu va face decât să le afecteze economiile” , a denunțat una dintre ele, Sierra Club.

Citește și:

FOTO Prințul William și prințesa Kate publică fotografii de familie inedite. Cum au pozat prinții de Wales alături de copiii lor
Oamenii de știință, despre criza climatică: „acționați acum sau va fi prea târziu”

Aplicația care te ajută să-ți găsești animalul de companie cu ajutorul tehnologiei de recunoaștere facială