• Au fost dezvăluite ceremoniile pentru încoronarea regelui, detaliind traseul procesiunii, trăsurile și bijuteriile coroanei.
  • Monarhul și Camilla au ales personal să facă călătoria de plecare în trăsura mai confortabilă Diamond Jubilee State Coach.
  • Regele Charles și regina consoartă vor parcurge un traseu de procesiune mai scurt decât cel al regretatei Elisabeta a II-a.

Au fost dezvăluite ceremoniile festive pentru încoronarea regelui, detaliind traseul procesiunii, trăsurile și bijuteriile coroanei, care au fost alese să ocupe un rol central. Regele Charles și regina consoartă vor parcurge un traseu de procesiune mai scurt decât cel al regretatei Elisabeta a II-a și vor încălca tradiția, utilizând doar într-un singur sens – la întoarcere – trăsura de stat aurită, veche de 260 de ani, scrie The Independent.

Monarhul și Camilla au decis personal să facă drumul de 2 km dus-întors – cunoscut sub numele de Procesiunea Regelui – de la Palatul Buckingham în mai modernul și mai confortabilul Diamond Jubilee State Coach, care are amortizoare, încălzire și aer condiționat.
Aceștia vor călători, însoțiți de escorta Suveranului din Cavaleria Casei, pe The Mall prin Admiralty Arch, de-a lungul laturii sudice a Pieței Trafalgar, de-a lungul Whitehall și Parliament Street, înconjurând laturile de est și de sud ale Pieței Parlamentului până la Broad Sanctuary pentru a ajunge la Abbey.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE
Trăsura Gold State Coach va fi folosită numai la întoarcere.

Defuncta regină a călătorit în ambele sensuri în Gold State Coach pentru încoronarea sa din 1953, descriind în mod cunoscut experiența accidentată în trăsura, care este suspendată pe curele de piele, ca fiind „oribilă”.

Regina Elisabeta a II-a, însoțită de ducele de Edinburgh, în trăsura de stat aurită, în timp ce se apropia de Trafalgar Square, pe drumul spre Westminster pentru încoronarea sa.

Procesiunea a durat două ore, a avut 16.000 de participanți și a fost concepută pentru a permite ca ea să fie văzută de cât mai mulți oameni posibil.
În schimb, Charles și Camilla, proaspăt încoronați, vor parcurge doar 2 km înapoi în Gold State Coach după ceremonie, întorcându-se în timp ce vor saluta mulțimea, regele purtând Coroana Imperială de Stat.

Se înțelege că traseul a fost ales din motive practice, fiind o călătorie familiară, încercată și testată pentru multe ocazii regale.

Citește și