• O firmă de avocatură din Marea Britanie intenționează să lanseze o acțiune civilă împotriva lui Andrew Tate în numele a trei presupuse victime.
  • Femeile îl acuză pe Tate că a comis agresiuni sexuale și fizice violente împotriva lor, susținând că au suferit leziuni și daune psihiatrice.
  • Purtătorul de cuvânt al lui Tate a declarat că acesta neagă „vehement” acuzațiile, despre care a spus că nu a știut până la anunțarea acțiunii în justiție în curs.

O firmă de avocatură din Marea Britanie intenționează să lanseze o acțiune civilă împotriva lui Andrew Tate în numele a trei presupuse victime. Femeile îl acuză pe Tate că a comis agresiuni sexuale și fizice violente împotriva lor, susținând că au suferit leziuni și daune psihiatrice.

Femeile, care sunt reprezentate de firma de avocatură McCue Jury & Partners, îl acuză, de asemenea, că le-a supus unui comportament coercitiv și de constrângere. Reclamantele, care au vârste cuprinse între 20 și 30 de ani, susțin că infracțiunile au avut loc între 2013 și 2016, în timp ce influencerul din social media era stabilit în Marea Britanie, scrie The Independent.

Purtătorul de cuvânt al lui Tate a declarat că acesta neagă „vehement” acuzațiile, despre care a spus că nu a știut până la anunțarea acțiunii în justiție în curs.

Recomandări

DUCESA SOPHIE VIZITEAZĂ UCRAINA
CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
NADAL SE CALIFICĂ ÎN TURUL PATRU LA MADRID
TRUMP MODIFICĂ DOBÂNDA DE REFERINȚĂ
MELONI CANDIDEAZĂ LA EUROPARLAMENTARE

Tate, un fost campion mondial de kickboxing devenit „antrenor de succes”, care s-a referit în trecut la femeile căsătorite ca fiind o „proprietate” pe care soții lor o dețin, este încarcerat în România de la sfârșitul lunii decembrie, alături de fratele său Tristan Tate și de alți doi suspecți. Aceștia sunt acuzați de trafic de persoane, viol și formarea unei bande criminale pentru a exploata sexual femei.

Ce spun femeile

Tate a fost eliberat din închisoarea din România împreună cu fratele său mai mic la începutul lunii aprilie, după ce au câștigat un apel pentru a fi ținuți în arest la domiciliu. Toti cei patru neagă acuzațiile și niciunul nu a fost acuzat.

Una dintre presupusele victime ale lui Tate din Marea Britanie a declarat: „Intenționăm să dovedim în instanță că Andrew este abuziv, coercitiv și autoritar și că declarațiile sale publice despre femei nu sunt altceva decât fantezii. Suntem hotărâte să obținem dreptate și suntem gata să luptăm pentru ea. Sperăm că, luând atitudine acum, și alții se vor simți împuterniciți să o facă la rândul lor.”

Jayne Butler, director executiv al organizației caritabile Rape Crisis England and Wales, a declarat „Suntem profund îngrijorați de ideologia periculoasă a culturii misogine a violului pe care o răspândește Tate și de acuzațiile grave care i se aduc.”

Răspunzând ultimelor acuzații într-o declarație, purtătorul de cuvânt al domnului Tate a declarat „Andrew și fratele său au fost recent eliberați din închisoare și nu au fost acuzați în mod oficial de nicio infracțiune. Mai mult, încercările anterioare de a-l acuza pe Andrew de infracțiuni similare fabricate au fost respinse de instanțele penale din Marea Britanie.”

Citește și