• Statele Unite și-au extins propriile activități în jurul Indo-Pacificului pentru a contracara revendicările teritoriale radicale ale Chinei.
  • Ne-am angajat să ne asigurăm că fiecare țară poate zbura, naviga și opera acolo unde dreptul internațional o permite”, a declarat Austin.
  • Austin a precizat că SUA au furnizat milioane de doze de vaccin COVID-19 în timpul apogeului pandemiei.

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a promis sâmbătă că Washingtonul nu va tolera nicio constrângere și intimidare” a aliaților și partenerilor săi de către China, asigurând în același timp Beijingul că Statele Unite rămân angajate să mențină status quo-ul în Taiwan și că preferă dialogul în locul conflictului, scrie NBC News.

Luând cuvântul la așa-numitul Dialog Shangri-La, un forum anual care reunește oficiali de top din domeniul apărării, diplomați și lideri, Austin a făcut presiuni pentru susținerea viziunii Washingtonului privind un Indo-Pacific liber, deschis și sigur în cadrul unei lumi a regulilor și drepturilor” ca fiind cea mai bună cale de a contracara asertivitatea tot mai mare a Chinei în regiune.

Statele Unite și-au extins propriile activități în jurul Indo-Pacificului pentru a contracara revendicările teritoriale radicale ale Chinei, inclusiv navigând și survolând în mod regulat prin strâmtoarea Taiwan și în Marea Chinei de Sud.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Ne-am angajat să ne asigurăm că fiecare țară poate zbura, naviga și opera acolo unde dreptul internațional o permite”, a declarat Austin în cadrul forumului găzduit de think tank-ul Institutului Internațional pentru Studii Strategice. Și fiecare țară, mare sau mică, trebuie să rămână liberă să desfășoare activități maritime legale.”

SUA își dublează alianțele și parteneriatele

Austin a precizat că SUA au furnizat milioane de doze de vaccin COVID-19 în timpul apogeului pandemiei și că se implică în mod regulat în eforturile de ajutorare a dezastrelor și de asistență umanitară în regiune. El a precizat că se lucrează pentru a combate schimbările climatice, pescuitul ilegal și pentru a se asigura că lanțurile de aprovizionare nu suferă întreruperi – bifând multe aspecte importante pentru națiunile din Asia-Pacific. Ne dublăm alianțele și parteneriatele”, a spus el.

El a spus că SUA se angajează, de asemenea, să descurajeze amenințarea cu rachete a Coreei de Nord și pretențiile Chinei asupra Taiwanului, o democrație insulară autonomă despre care Beijingul spune că este teritoriul său, și a spus că Washingtonul a intensificat planificarea apărării, coordonarea și formarea cu națiunile partenere din regiune.

Pentru a fi clar, nu căutăm conflicte sau confruntări”, a spus el. Dar nu vom da înapoi în fața intimidării sau coerciției”. Generalul-locotenent chinez Jing Jianfeng, un membru de rang înalt al delegației care îl însoțea pe ministrul apărării, generalul Li Shangfu, l-a acuzat pe Austin că, în discursul său, a făcut în mod deschis sau sub acoperire acuzații false împotriva Chinei”.

Citește și