• Rishi Sunak l-a acuzat astăzi pe Boris Johnson că i-a cerut să facă ceva „nepotrivit” în legătură cu acordarea onorurilor parlamentarilor.
  • Sunak a respins amânarea acordării de distincții până la alegerile generale sau promisiunea de a acorda onoruri în viitor.
  • Un raport preliminar care sugerează o suspendare de 20 de zile a fost văzut de către Johnson, motiv pentru care acesta a demisionat din Parlament vineri.

Astăzi, Rishi Sunak a avut un conflict deschis cu Boris Johnson, acuzându-l pe fostul premier că i-a cerut să facă ceva „inadecvat” în ceea ce privește acordarea onorurilor parlamentarilor, scrie Daily Mail.

În timpul unui summit tehnologic desfășurat la Londra, Sunak a abordat subiectul demisiilor recente din Camera Comunelor ale lui Johnson și a doi dintre aliații săi. El a afirmat că nu a fost de acord să treacă peste Comisia de numiri a Camerei Lorzilor prin amânarea acordării de distincții până la alegerile generale sau prin promisiunea de a acorda onoruri în viitor. „Nu am considerat că este corect, iar dacă oamenilor nu le place asta, atunci așa să fie”, a declarat el.

Cu toate acestea, un aliat al lui Johnson l-a acuzat pe Sunak că a „blocat în secret” acordarea de onoruri pentru Nadine Dorries și alții.

Recomandări

SECRETUL BANILOR
PARTIDELE VOR PROTESTE
ALERTĂ SANITARĂ ÎN SUA
CE-I PLAC GLUMELE LUI
IRANUL AJUTĂ RUSIA
DIN OSTAȘ, SCRIITORAȘ

Atacul frontal al premierului asupra mult așteptatei liste de onoruri pentru demisia lui Johnson a avut loc în timp ce miniștrii au respins criticile aduse Comitetului pentru Privilegii al Camerei Comunelor, pe care l-au denumit un „tribunal cangur”.

Un grup transpartinic de parlamentari urmează să se întâlnească pentru a finaliza raportul privind acuzațiile conform cărora Johnson ar fi indus în eroare Parlamentul în legătură cu Partygate. Se așteaptă ca concluziile să fie făcute publice chiar astăzi, iar o versiune preliminară a raportului a fost cea care l-a determinat pe Johnson să demisioneze din Parlament vineri.

Citește și: